21 mrt 2024

Zo koppel je een ATS-systeem aan jouw website

Patrick
✍️ Blog
6 min. leestijd

Elk ATS-systeem heeft zijn eigen manier om te integreren met jouw website. Sommige systemen gebruiken een iframe om vacatures te koppelen, anderen hebben een speciale API-koppeling of zelfs een WordPress-plugin ontwikkeld.

Elke integratiemethode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je volledige controle wilt, is het aan te raden om de koppeling via een API te leggen. Met een API kan de webbouwer de vacatures in het gewenste format op de eigen website plaatsen, maar dit vereist wel programmeerwerk. Wil je de koppeling niet uitbesteden? Hoop dan op een beschikbare plugin of neem genoegen met een iframe koppeling. De voor- en nadelen van elk type koppeling leggen we hieronder verder toe.

  1. Via iframes: het ATS levert een stukje HTML-code waarmee een deel van de ATS-website wordt geïntegreerd in jouw website. Dit vereist alleen wat kopieer-en-plakwerk en kan dus zonder vergaande technische kennis gedaan worden. De keerzijde: deze manier biedt beperkte opties en kan problemen veroorzaken bij mobiel gebruik. Daarnaast moet je waarschijnlijk nog wat styling doen om alles in dezelfde huisstijl te tonen én loopt verkeer via het ATS. Dat betekent dat je geen waarschijnlijk geen data kunt tracking in Google Analytics. Je leest het al. Eenvoudig, maar beperkt.
  2. Via een plugin: grote ATS-systemen bieden vaak een WordPress-plugin aan die je kunt downloaden via de WordPress-pluginrepository. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en de authenticatiecodes hebt ingevoerd, wordt de verbinding met het ATS gemaakt. Afhankelijk van de plugin wordt met shortcodes een weergave gegenereerd om de vacatures te tonen. Je zult daarnaast vaak de styling wat bij moeten schaven om de vacatures in de huisstijl van de website weer te geven.
  3. Via een API: dit is de meest technische, maar ook meest dynamische optie. Een API-koppeling ‘praat’ met de website en het ATS, waardoor de websitebouwer de meeste vrijheid heeft om alles te verbinden en te stylen. Dit is ook de beste optie als je externe integraties zoals Google for Jobs en XML-feeds wilt opzetten.

Het kiezen van de juiste integratiemethode hangt af van jouw wensen en de mogelijkheden van het ATS. Het kan handig zijn om met alle betrokken partijen om tafel te zitten om de gewenste functionaliteiten en kosten te bespreken voordat je een keuze maakt.

Wil je advies over of hulp met je recruitmentmarketing? Social Brothers helpt je verder! Neem contact met ons op via de module onderaan deze pagina of ga naar onze contactpagina.

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geinspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

DevelopmentWerken bij
Toon alle inspiratie