25 nov 2022

Eyescan: complexe processen verbeteren en automatiseren met HubSpot.

Patrick
❤️ Project
10 min. leestijd

Bij Eyescan is ieder oog uniek en wordt er altijd gestreefd naar de best mogelijke oplossing voor iedere patiënt. Een groot team van specialisten met ieder hun eigen tak van sport maakt het voor Eyescan mogelijk om alle oogheelkundige zorg onder één dak aan te bieden. Om de kwaliteit van de geleverde zorg én deskundigheid van de specialisten maximaal te kunnen waarborgen werkt Eyescan met de beste en meest innovatieve apparatuur op het gebied van oogzorg. 

Op verschillende locaties in Nederland kun je voor de meest uiteenlopende oogzorg terecht bij verschillende specialisten. Van een rijbewijskeuring tot ooglaseren en lensimplantatie. Een organisatie zo complex en uitgebreid als Eyescan heeft daarom een passend CRM nodig om al deze verschillende processen inzichtelijk en meetbaar te maken. 

Eyescan homepage

Inzicht en efficiëntie

Oplossing

Social Brothers gaat deze uitdaging als ervaren HubSpot agency graag aan! Stap 1: het inzichtelijk krijgen van de te gebruiken tools, specialismen per locatie en de verschillende werkwijzen samen met Eyescan. Daarna starten we met het implementeren van HubSpot op basis van de wensen en behoeften van Eyescan en worden er verschillende koppelingen gemaakt met de nodige externe tools. Via een afsprakenmodule van Outlook worden bijvoorbeeld afspraken met een specialist naar HubSpot geschoten. Daar komen ze terecht in op maat gemaakt pipelines waar allerlei geautomatiseerde communicatie en taken uit voortvloeien. 

Maar, dit gaat verder dan slechts afspraken. Of iemand in aanmerking komt voor bepaalde behandelingen en welke brochure iemand heeft gedownload komt terecht in een custom pipeline. HubSpot is namelijk ook gekoppeld aan de website en het patiëntendossier. Omdat alle gegevens in HubSpot terug te vinden zijn wordt het proces vereenvoudigd voor de medewerkers van Eyescan. Custom automatiseringen en workflows zorgen er daarnaast voor dat de efficiëntie sterk verhoogd is.

Facts & figures

  • Een geautomatiseerde planningsmodule per locatie
  • Inzicht in de ‘customer journey’ van een patiënt
  • Uitgebreid custom dashboard
  • Geautomatiseerde taken en communicatie per aanvraag
Eyescan website

Resultaat

Een extreem custom HubSpot implementatie, tot in de puntjes afgestemd op de wensen en behoeften van Eyescan én haar specialisten. Met deze uitgebreide HubSpot implementatie hoeven service medewerkers niet meer te schakelen met specialisten of locaties wanneer een patiënt een aanvraag doet, maar zien zij hun taken en de status hiervan automatisch verschijnen in het HubSpot dealboard. Dat geeft niet alleen meer inzicht in de customer journey van een patiënt, maar zorgt ook voor meer tijd om de communicatie op een persoonlijke manier op te pakken. En dat terwijl de ruimte om fouten te maken door deze automatisering juist kleiner is geworden. Opgepakte taken zorgen automatisch voor vervolgstappen in dat dashboard. Is een taak afgerond? Dan zorgt HubSpot automatisch voor de nodige communicatie. 

Wil je jouw bedrijf ook laten groeien met HubSpot? Social Brothers is trots platinum partner van HubSpot met meer dan 50 succesvolle implementaties en ruim 10 jaar ervaring in CRM implementaties. Met HubSpot haal je een compleet alles-in-één systeem in huis met veel voordelen en gemak. Benieuwd wat HubSpot voor jouw bedrijf kan betekenen? Groei verder met HubSpot

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geinspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

Online MarketingSEASocial mediaStrategy
Toon alle inspiratie