19 mei 2020

Even voorstellen: projectmanager Sophie de Haan

Steven
🎤 Interview
8 min. leestijd

Sophie de Haan is 25 en werkt sinds drie maanden als projectmanager bij Social Brothers. Ze heeft Creative Technology en Human-Computer Interaction gestudeerd in Enschede. Ze heeft daarnaast ook een jaar in Stockholm gestudeerd. We stellen haar wat vragen om haar beter te leren kennen.

Werken bij SB

Hoe ben je bij Social Brothers terecht gekomen?

Ik werkte bij KLM als analist, maar ik zocht een meer dynamische omgeving, waar ik  creatiever kon zijn en meer de leiding kon nemen over eigen werk. Ik zocht naar een digitale klik en innovatieslag. Toen zag ik via LinkedIn een vacature voor een projectmanager bij Social Brothers. De vacature paste precies bij mij. Vanuit mijn studie heb ik affiniteit met IT. Ik ben bij Social Brothers bezig met verschillende facetten: marketing, design en development en dat maakt mij de spin in het web binnen die teams. Deze baan biedt precies de afwisseling en de jonge omgeving die ik zocht! Ik werk nu drie maanden bij Social Brothers, maar het voelt alsof ik hier al heel lang werk.

Wat doe je bij Social Brothers?

Als projectmanager is mijn werk heel divers. Ik ben betrokken bij elk facet van het proces om bijvoorbeeld een website te lanceren. Mijn belangrijkste taken zijn klantcontact en procesbewaking. Ik denk mee over data-onderzoek en design. Ik zorg ervoor dat de visie van de klant vertaald wordt, ik bewaak de procesvoortgang en bij livegang zorg ik ervoor dat het eindproduct ook daadwerkelijk staat. Inhoudelijk en procesmatig ben ik dus bij heel veel facetten betrokken. Ik begeleid zowel langere projecten, zoals de Mensely kennisbank, als korter projecten. Voor NS Samen Sterker hebben we in samenwerking met Enof gezorgd voor een coole interne campagne. De website is inmiddels 25.000 keer gebruikt.

Het eerste project dat onder leiding van Sophie live is gegaan is de reality check van het ABP Pensioenfonds.

Hoe is het om projectmanager te zijn in tijden van corona?

Het mooie vind ik dat deze tijd de mogelijkheden heel erg duidelijk maakt. Deze tijd belicht het mens- en klantcontact dat ik heb op een hele andere manier. Ik hang de hele dag aan de telefoon. Voor de crisis ging ik op bezoek bij een klant en dan kostte het vier uur. Nu alles digitaal gaat, heb je vaak efficiënter hetzelfde resultaat.

Verder is het cool om te zien hoe klanten ook doorgaan. Nu het algemeen geaccepteerd is dat we elkaar niet kunnen zien, gaan we efficiënter en duidelijker communiceren en bellen we meteen als iets niet helemaal lekker loopt. Anderen zien nu ook de mogelijkheden van digitaal werken, wat wij als IT-bedrijf al lang wisten.

Welke talenten kom je brengen bij Social Brothers?

Enthousiasme, vrolijkheid en vrouwelijke luchtigheid. En doordat ik van elke sector wat afweet, kan ik meekomen met elk team. Ik kan zorgen voor verbinding binnen Social Brothers en ik kan de communicatie verduidelijken.

Waar kunnen klanten/collega’s je voor wakker bellen?

Ik zou het heel leuk vinden om mee te werken aan een app voor de smartwatch. Ik houd van wearable-technologie. Als er iets op dat markt komt, vind ik dat heel leuk en als ik een project zou mogen leiden voor zo’n app, dan zou ik dat ontzettend cool vinden.

Wat wil je verder nog delen?

Het mooie van Social Brothers is dat er hele mooie dingen worden gecreëerd in een hele korte tijd. Het is gaaf om te zien dat het altijd goed komt. Als het echt belangrijk is, gaat iedereen ervoor en dan lukt het ook. Dat is wel cool. Ik heb elke week wel dat ik denk dat is onmogelijk en tegen het einde van de week hebben we het gefixt. Het is mooi om daar deel van uit te maken.

Wil je ook werken bij Social Brothers? Bekijk hier onze vacatures!

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp
Toon alle inspiratie