11 feb 2022

4 zaken waarbij SEMrush je SEO vooruit helpt

Steven
✍️ Blog
7 min. leestijd

SEO kun je natuurlijk zonder tools en hulpmiddelen aanpakken. Maar het bespaart tijd als je er wel hulpmiddelen bij gebruikt. Voor on-page SEO kom je over het algemeen prima uit de voeten met een programma als Yoast, maar SEO is meer dan dat. Voor goede SEO is zoekwoordonderzoek nodig en dien je de gezondheid van je website in de gaten te houden. SEMrush is een SEO-tool die je op al deze gebieden kan helpen en die aangeraden wordt door onze SEO-specialisten. Social Brothers legt je kort uit wat SEMrush voor je kan betekenen.

SEO-tool voor zoekwoordonderzoek

De basis van SEO is zoekwoordonderzoek of keyword research. Met SEMrush kun je bij deze basis beginnen. Daarom raden onze SEO-specialisten deze tool aan voor je SEO. SEMrush geeft je informatie over het zoekvolume en de concurrentiegraad. Zo weet je voor welke zoekwoorden je je website moet optimaliseren. De SEO-tool geeft daarnaast ook suggesties voor gerelateerde zoektermen. Zo helpt SEMrush je bij het vinden van alternatieve termen. Lees ook onze stap-voor-stapgids over zoekwoordonderzoek.

Hulp bij on-page SEO

Met SEMrush kun je ook onderzoeken hoe je een specifieke webpagina kan optimaliseren. Dat kan met de On Page SEO Checker. Hiermee krijg je een gestructureerde lijst met zaken die je kan doen om de ranking van je pagina’s te verbeteren. SEMrush kijkt onder andere naar lengte en leesbaarheid van je tekst.

Het programma gaat hierbij verder dan het welbekende SEO-programma Yoast. SEMrush analyseert namelijk tactieken en data van je concurrenten. Alle suggesties die SEMrush doet zijn dus datagedreven en gericht op trends in jouw sector. Zo geeft de SEO-tool  suggesties voor zoektermen die jouw concurrenten gebruiken.

Suggesties voor off-page SEO

Daarbij heeft SEMrush ook oog voor de off-page SEO. De tool zal suggesties doen voor internal linking. Natuurlijk kan je ook handmatig wat links toevoegen. Als je wil, kun je zelfs handmatig uitzoeken welke tien andere webpagina’s van je site gerelateerd zijn aan je nieuwe blog. Maar hier gaat wel veel werk inzitten. De suggesties van SEMrush besparen je de moeite. Daarnaast geeft de tool ook voorspellingen en tips voor backlinks.

De tool voor technische SEO

Voor technische SEO is het gebruik van SEMrush zeker een aanrader. De SEO-tool kijkt verder dan de individuele pagina en onderzoekt de gezondheid van je website als geheel. Zo kom je er makkelijk achter waar links niet werken, waar duplicate content voorkomt of waar pagina’s niet toegankelijk zijn. Deze fouten worden overzichtelijk ingedeeld in errors, warnings en notices. Hierdoor heb je in één oogopslag duidelijk welke issues het belangrijkst zijn. Lees meer over technische SEO in het interview met onze SEO-expert.

Meer weten?

Wil je meer weten over SEO, lees dan ons complete handboek SEO.

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van de SEO van je website? Neem dan gerust contact op. De online marketeers en SEO-specialisten van Social Brothers staan voor je klaar. Bekijk hier onze diensten op het gebied van SEO.

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

SEO
Toon alle inspiratie