13 mei 2022

4 voordelen van het werken bij een digital agency 

✍️ Blog
12 min. leestijd

Of je nou een designer, projectmanager, marketeer of developer bent, er is voor ieder een plekje te vinden binnen een digital agency. Een digital agency heeft veel, maar vooral ook hele uiteenlopende diensten die zij aan klanten aanbieden. Zo heeft bijvoorbeeld een MKB de aanvraag voor het bouwen van een geheel nieuwe website, no problem! Of een grote corporate die graag de digitale marketing uit handen wilt geven om hogere conversies te behalen, komt voor de bakker! 

Vraag jij je af hoe het is om te werken binnen een digital agency? Lees snel verder en wij vertellen je uit onze eigen ervaring 4 voordelen waarom het zo tof is om te werken binnen een digital agency.

 

Trends en innovatie

1. Altijd op de hoogte van de laatste innovaties en trends

Wanneer je werkt binnen een digital agency sta je aan de voorgrond van innovatie. Andere bedrijven huren een digital agency in om werk uit handen te nemen. Hierdoor moet er altijd werkt geleverd worden dat overtreft wat de klant zelf zou kunnen. Daarnaast werk je als digital agency in een markt die zich erg snel ontwikkeld. Het is dus belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste trends en (software) updates. Momenteel is er bijvoorbeeld veel te doen rondom de ontwikkeling van Mark Zuckerberg’s’ Metaverse. Wat zijn de mogelijkheden van adverteren in de Metaverse? Daarnaast wordt er binnen een agency gewerkt met verschillende software, denk hierbij aan tools van Google en Adobe. Deze programma’s, samen met vele andere, brengen regelmatig nieuwe updates uit. Het is van belang om je steeds weer te verdiepen in deze nieuwe ontwikkelingen. Al deze ontwikkeling en nieuwe updates zal je op de voet moeten volgen binnen een agency om relevant te blijven in de markt. 

 

nieuwe projecten

2. Elke dag weer een nieuwe uitdagingen

Elke dag is anders, dat maakt het werken binnen een digital agency zo divers. De ene dag werk je voor een bekend modemerk en de andere dag ben je bezig voor een landelijk schoonmaakbedrijf. In de kern verschillen deze bedrijven ontzettend van elkaar, daar bovenop verschillen de opdrachten ook aanzienlijk per bedrijf. Zo kan een digital agency helpen bij het bouwen van een website zoals wij deden voor HTC, het uitzetten van organisch of betaalde content zoals bij Cleanprofs, helpen bij het neerzetten van een VR experience and so on. Door te werken voor een breed klant portfolio zul je je steeds weer moeten verdiepen in een andere sector. 

 

Leer van elkaar3. Leer heel veel van elkaar

Door te werken in een multidisciplinair team leer je ontzettend veel, zeker van elkaar. Je werkt samen met developers (back- en front-end), designers, marketeers en het management. Door deze nauwe samenwerking kan het voorkomen dat de designer je een keertje vraag om zijn of haar werkt te reviewen of dat de digital marketeer je vraagt voor wat hulp. Binnen een project denk je met elkaar mee om samen de beste resultaten te behalen. Doordat je werkt aan een gezamenlijk doel krijg je de kans om verschillende ‘tips en tricks’ te vergaren die buiten jouw vakgebied liggen. 

 

4. Veel ruimte voor zelfontwikkeling

Veel digital agencies zijn jong van geest en ambitieus. Dit is natuurlijk niet altijd een vast gegeven en verschilt per organisatie. Omdat je altijd aan verschillende projecten werkt met steeds andere collega’s leer je per project ontzettend veel nieuwe dingen. Werk, innovaties, updates, alles gaat in een snel tempo binnen een digital agency. Het is dus niet gek dat jij je snel zult ontwikkelen binnen een agency. Het geeft de mogelijkheid om allround ervaring op te doen waarbij je je steeds weer verdiept in een nieuwe branche of tool etc. Daarnaast, zoals hierboven al benoemd is, is het zeer waarschijnlijk dat je weer nieuwe dingen van je collega’s kunt leren. Een korte design taak op je nemen, of even meekijken met iemand van een andere afdeling? Allround zul jij jezelf snel gaan ontwikkelen! 

Persoonlijke groeit

Tof, je hebt onze blog helemaal gelezen! Uit onze ervaring zijn de 4 bovengenoemde punten de voordelen die het werken binnen een digital agency zo uniek en uitdagend maken! Benieuwd wat de voordelen zijn van het werken bij Social Brothers? Check dan vooral onze werken bij website.

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

MarketingOnline MarketingStrategyTech
Toon alle inspiratie