11 feb 2022

Maak van elke websitebezoeker een saleslead met Leadfeeder

Steven
✍️ Blog
13 min. leestijd

98% van alle websitebezoekers van een bedrijf nemen geen contact met je op, maar dat betekent niet dat ze niet geïnteresseerd zijn in het product dat wordt aangeboden. Leadfeeder is een tool die zorgt voor verkoopintelligentie door verkoop- en marketingdata te integreren in je website. Social Brothers werkt sinds kort samen met Leadfeeder, iets wat de marketing en sales van zijn klanten zeer ten goede komt. Maar hoe werkt het precies?

Bezoekers identificeren

Alle bezoeken op je website zijn makkelijk te analyseren via de welbekende tool Google Analytics. Leadfeeder is een web app die werkt via Google Analytics, waar het de best beoordeelde app wereldwijd is. Het kan bedrijven identificeren die jouw website bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat één specifiek bedrijf jouw website de afgelopen week al vijf keer heeft bezocht: dit getuigt van enige interesse in jouw merk. Zonder Leadfeeder zou je dit niet eens zijn opgevallen, een gemiste kans als je het ons vraagt! Leadfeeder sorteert de bezoekers van je website automatisch op relevantie en zorgt ervoor dat de belangrijkste leads bovenaan komen te staan. Zo heb je direct een overzicht van de belangrijkste prospects.

Bezoekers identificeren
Zie de pagina's die bezocht worden

Zie de pagina’s die bezocht worden

Vervolgens is het belangrijk om te kijken welke pagina’s precies bezocht worden. Het is bijvoorbeeld zeer handig om te weten of een bepaalde productgroep vaak bekeken wordt door één specifieke klant, omdat de sales en marketingactiviteiten hier dan op afgestemd kunnen worden. Je kunt je volledige sales-/marketingboodschap op deze manier per prospect laten verschillen.

E-mailnotificaties

Het is ook mogelijk om targets vast te stellen. Dit kunnen specifieke bedrijven zijn waar jij wel een samenwerking mee zou willen. Wanneer zij jouw site bezoeken kun je direct tot actie over gaan, omdat je hiervan dan een e-mailnotificatie doorgestuurd krijgt. Iets wat in deze agressieve saleswereld leidt tot grote concurrentievoordelen.

e-mailnotificaties
Omzetten naar Leads

Omzetten naar leads

Daarna is het tijd om de data om te zetten naar een lead. Dit kan door de LinkedIn plugin, waardoor je direct een makkelijke conversatie kunt starten. Ook is het mogelijk om de data te exporteren naar bekende programma’s zoals MailChimp, Salesforce, Pipedrive, Zoho of webCRM. Via deze programma’s kan jouw perfecte boodschap de juiste klant bereiken.

Tot slot

Social Brothers is erg trots op deze samenwerking en kan niet wachten om al zijn klanten de mogelijkheden te laten zien van deze applicatie. Wil jij je sales-/marketingactiviteiten naar een hoger niveau tillen? Of ben je simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden van Leadfeeder voor jouw bedrijf? Kijk voor meer informatie op de website van Leadfeeder! Natuurlijk zijn wij ook altijd beschikbaar voor een kop koffie en een goed gesprek over deze tool!

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

Online Marketing
Toon alle inspiratie