23 mei 2022

De voordelen van een werkvakantie? Wij delen onze ervaring!

✍️ Blog
10 min. leestijd

Het komt steeds vaker voor, organisaties organiseren een ‘workation’ of te wel een werkvakantie voor het gehele bedrijf. Maar wat houd dit nou precies in? En wat zijn de voordelen hiervan, voor zowel het bedrijf als voor de werknemers?

Als je ons op de socials volgt heb je het misschien al wel voorbij zien komen, wij zijn met heel Social Brothers op werkvakantie geweest naar het mooie Toscane in Italië. Een werkvakantie met collega’s heeft zo zijn voordelen hebben wij ondervonden. In deze blog vertellen wij je dan ook graag onze bevindingen!

Social Brothers OnderwergWat moet er vooral geregeld worden?

Het organiseren van een werkvakantie is niet niks. Buiten het feit om dat je voor een grote groep mensen een reis moet regelen, moet je ook nadenken over wat allemaal nodig is om je werk goed uit te kunnen voeren op een andere plek dan je eigen vertrouwde kantoor. Wij wilden graag een locatie waar we zowel konden wonen en werken, dit betekent dat er veel ruimte moest zijn. Daarnaast, wil je dat iedereen zich terug kan trekken om even te ontkomen aan de drukte van twee weken met collega’s samen zijn. 

Buiten de locatie om, moet je goed nadenken over hoe je je werkplek gaat verplaatsen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Hoe zit het bijvoorbeeld met extra beeldschermen? Is de internetverbinding goed genoeg om digitale meetings met klanten te houden? Zijn er goede tafels en stoelen aanwezig? Is er wel koffie (erg belangrijk!)? And last but not least, check of je reisstekkers nodig hebt. Al met al is het een flinke organisatie, maar de voordelen die je ervoor terug krijgt, zijn geweldig!

Voordelen & onze ervaring

1. Teambuilding, in to time leer je iedereen binnen het bedrijf kennen

Tijdens een werkvakantie ga je samen met je collega’s op pad, het perfecte moment om elkaar beter te leren kennen. Wij hebben ondervonden dat een werkvakantie ervoor heeft gezorgd dat mensen uit verschillende teams; development, marketing, design en management, elkaar beter leerde kennen. In je dagelijkse routine thuis heb je niet veel te maken met bepaalde afdelingen. Als marketeer heb je bijvoorbeeld vrij weinig te doen met development en vise versa. Een werkvakantie doorbreekt deze afstand! Niet alleen tijdens werktijd ben je met je collega’s, maar je zal ook in de avond soms met elkaar samen dingen ondernemen. Samen uit eten, een lokale voetbalwedstrijd bezoeken of in de buurt een ijsje halen. Vraag een keer een collega mee die je nog niet goed kent, zo leer je meer over andere functies binnen het bedrijf en de personen die deze functies uitvoeren.
Social brothers @ voetbal wedstrijd

2. Ontdek een ander land en omgeving

Een werkvakantie in het buitenland geeft jou de mogelijkheid om een nieuw land en nieuwe omgeving te verkennen. Wij zijn met Social Brothers op een vrij lange werkvakantie geweest (van wel 2 weken!!), hierdoor hadden we niet alleen na werktijd de mogelijkheid om Italië te ontdekken, maar ook in twee weekenden! Zo hebben we een uitstapje gemaakt naar het plaatsje dicht bij onze locatie, Arezzo. Daarnaast hebben we in het weekend Florence bezocht. Toscane heeft een super mooie natuur, dus veel van onze collega’s hebben de omgeving verkent door een stukje te gaan hardlopen. Als laatste hebben we met het team georganiseerd dat we na werktijd naar een echt Italiaanse voetbalwedstrijd konden gaan, Roma x Florentina. Zie de foto hiernaast voor het bewijs!

3. Boost je creativiteit

Flexwerken is goed voor de creativiteit. Zo is een werkvakantie waar jij je in een compleet nieuwe omgeving bevindt ook super goed voor jouw creativiteit. Het inspireert en brengt je op nieuwe ideeën. Een nieuw land, nieuwe cultuur en mentaliteit, allemaal componenten die kunnen leiden tot nieuwe inzichten en ideeën. Creativiteit ontstaat wanneer hier mentaal de ruimte voor is. Op onze werkvakantie was alles voor werknemers geregeld, van werkplek tot tweede beeldscherm. Het enige collega’s zelf mee moesten meebrengen was hun laptop en positieve energie. Let the creativity flow!

Locatie SB werkvakantie

4. Ontsnap aan je dagelijkse sleur

Een vast dagelijks ritme is natuurlijk goed voor iedereen. Echter, kan een verrassing van schema je soms ook even ‘wakker schudden’. Wanneer alle dagen en weken op elkaar beginnen te lijken is het goed om er even tussenuit te gaan. Door een werkvakantie hoef je geen kostbare vakantiedagen op te offeren om toch even uit je dagelijkse ritme te stappen. Een verandering van je dagelijkse schema kan ook je productiviteit positief beïnvloeden, win win.

 

 

 

We kunnen nog uren over onze werkvakantie blijven schrijven, maar dit waren kan echt onze belangrijkste bevindingen. Ben jij al overtuigd van de voordelen van een werkvakantie? Interesse om mee te gaan op onze volgende trip, check dan onze openstaande vacatures.

 

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

MarketingOnline MarketingStrategyTech
Toon alle inspiratie