24 jul 2023

370% stijging in omzet voor Mezaldy

Patrick
❤️ Project
11 min. leestijd

Mezaldy is een vooraanstaande webshop voor designerkleding en zet zich in altijd een zo compleet en voorradig mogelijk assortiment van de meest gewilde fashion kledingmerken aan te bieden. Dat maakt Mezaldy een toonaangevende webshopretailer op het gebied van fashion en lifestyle. Samen met de designers staat Mezaldy voor exclusieve kleding in combinatie met streetwear. 

Het assortiment aan merken wordt ieder seizoen door in house mode experts samengesteld. Zo zijn er bij Mezaldy ieder seizoen de nieuwste modetrends op voorraad. Maar deze snelle branche vraagt om een op maat gemaakte marketingoplossing om verdere groei te realiseren.

In deze case

  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Facts & figures
Mezaldy - conversiepercentage

Datagedreven

Oplossing

Om tot een passende oplossing te komen hebben wij strikt gekeken naar de tooling die voor deze case relevant is. Dat is, naast de standaard mogelijkheden van Google, deze selectie geworden: 

Channable

Een krachtig e-commerce platform dat bedrijven in staat stelt om hun producten via dynamische productfeeds te beheren en te adverteren op verschillende online verkoopkanalen. 

Het biedt daarnaast geavanceerde tools voor productoptimalisatie. Denk aan het bewerken van productinformatie, het toevoegen van regels en het synchroniseren van voorraadniveaus. 

Producthero

Een tool die bedrijven in staat stelt om hun productassortiment te organiseren, te categoriseren en te pushen op basis van verschillende variabelen zoals ROAS en populariteit. 

Bannerwise

Deze veelzijdige tool maakt het creëren en beheren van displayadvertenties eenvoudig, zelfs zonder vergaande designskills!

De tool biedt geavanceerde animatie-opties en een intuïtieve interface, waardoor het eenvoudig wordt aantrekkelijke en opvallende te maken. Maar het grootste voordeel is dat de dynamische productfeed van Channable gekoppeld kan worden met de product library van Bannerwise. Het creëren van praktisch eindeloze variaties gebeurt dan met slechts een klik op de knop.

Mezaldy - facts

Gouden combinatie

De combinatie tussen die tooling zorgt ervoor dat we een dynamische, datagedreven productfeed konden opleveren. De informatie uit deze feed konden wij gebruiken om op basis van voorraadniveau’s, beschikbare maten, een constant veranderend assortiment en populariteit specifiek te targetten en te verschuiven tussen verschillende campagnes zonder oog te verliezen op de prestaties op productniveau. 

Om bezoekers na het landen op de website nog beter te kunnen bedienen is deze door onze collega’s bij WP Brothers geoptimaliseerd op snelheid. Dat is niet alleen goed voor de algemene gebruikerservaring, maar ook voor het conversiepercentage!

Facts & figures

  • 46% stijging van het conversiepercentage;
  • 370% stijging in omzet;
  • 350% stijging in transacties.
Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geinspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

MarketingOnline MarketingSEAStrategy
Toon alle inspiratie