01 feb 2022

Cleanprofs: Afvalbakken reinigen, online verkopen als abonnement

Steven
❤️ Project
10 min. leestijd

Cleanprofs is Nederlands grootste speler op het gebied van containerreiniging. Ze komen maandelijks langs jouw deur om met biologisch afbreekbaar middel je kliko goed schoon te maken. Met een abonnement van Cleanprofs ben je dus verlost van stank en andere overlast.

Cleanprofs heeft Social Brothers gevraagd om de groei verder te vergroten. De focus ligt hierbij op landelijk bereik en op het onder de aandacht brengen van hun verschillende abonnementen. Voor Cleanprofs draaien we SEA en socialmediacampagnes, volledig gericht op conversie en de groei van het aantal abonnementen. 

In deze case:

  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Facts & figures

Datagedreven awareness campagne

Oplossing

Voor Cleanprofs zijn we begonnen met een data-onderzoek. Op basis hiervan hebben we in kaart gebracht waar de kansen liggen voor Cleanprofs om te groeien. Dit vormde allereerst de basis voor een nieuwe conversiegerichte website en bestelstraat én voor aanvullende SEO-pagina’s voor verschillende locaties in Nederland. 

Voor zowel SEA als social media hebben we daarna datagedreven campagnes opgezet die we dagelijks hebben geoptimaliseerd. Hierbij hebben steeds nieuwe advertenties ontwikkeld die inspeelden op de temperatuur, de stankoverlast en ongedierte in de groene bak, maar ook op FOMO met tijdelijke kortingsacties of op het principe van wederkerigheid door gratis bakken schoon te maken.

Samen met onze opdrachtgevers samen groeien is het mooiste wat er is.

Steven Founder

1 jaar campagne:

Facts & figures

  • Meer dan 6.000.000 mensen bereikt per jaar
  • Meer dan 10.000 aanmeldingen per jaar
  • CPA van €30 en ROI van 2,7
  • Stijging in het organisch zoekvolume van 20%
  • Stijging van het aantal keywords waarop Cleanprofs gevonden wordt met 80%
Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

MarketingSEASEOUX Design
Toon alle inspiratie