05 feb 2021

Even voorstellen: Designer Jesper Post

Steven
🎤 Interview
7 min. leestijd

Jesper Post werkt sinds een tijdje als designer bij Social Brothers. Hij volgde de opleidingen Mediavormgeving aan het ROC en Communicatie en Multimediadesign aan de HAN in Arnhem. Samen met zijn vriendin woont hij in Houten.

Werken bij SB

Hoe ben je bij Social Brothers terecht gekomen?

Ik kende Social Brothers al, omdat ik hier eerder gesolliciteerd had voor een stageplek. Die stage ben ik uiteindelijk gaan volgen bij SchaapOntwerpers. Later zag ik een post op LinkedIn voorbij komen voor deze functie als designer. Daar heb ik op gereageerd en toen ging het best wel snel. Het spreekt me erg aan dat ik bij Social Brothers aan een breed scala aan projecten kan werken. Dit bedrijf geeft meer mogelijkheden dan de vaste blokjes. Zo zijn er ook veel proefballonnetjes.

Wat doe je bij Social Brothers?

Als designer werk ik aan allerlei soorten projecten. Het gaat vooral om websites, maar ook om advertenties en brochures. Deze week werk ik bijvoorbeeld aan een project voor Mensely. Social Brothers heeft eerder het platform Leiderschapeninzetbaarheid.nl voor hen ontworpen. Ik maak nu het design van een nieuw gedeelte daarvan: advies op maat.

Verder ben ik bezig met een redesign van de website van FunForest en met brochures voor Blue Current. Ik maak ook regelmatig advertentie-afbeeldingen voor LinkedIn en Facebook. Het tofste vond ik de advertenties voor de maritieme week van Nederland Maritiem Land en het design van de website van Helder Maritiem.

Welke talenten kom je brengen bij SB?

Ik ben goed in het oplossen van problemen en kan altijd helder na blijven denken. Het belangrijkste is denk ik dat ik flexibel ben. Als je om half zes nog iets hebt, dan klap ik mijn laptop open en denk ik met je mee. Daarom houd ik ook wel van de variatie en diversiteit in projecten bij Social Brothers. Ik ben niet de hele dag met hetzelfde project bezig en dat voorkomt dat mijn creativiteit blokkeert. Die afwisseling vind ik prettig om fris te blijven. Als ik iets afsluit en later weer opstart, zie ik toch andere dingen. Zo kan ik zorgen voor de twist waar de klant naar zoekt.

Waar kunnen klanten/collega’s je voor wakker bellen?

Je kunt me beter uit laten slapen en het later vragen. Maar als het echt moet, dan mogen collega’s me wakker bellen voor mijn guilty pleasure: muziek van Radio NL en daaronder.

Klanten mogen me natuurlijk wakker maken voor een toffe design challenge!

 

Wil je ook werken bij Social Brothers? Bekijk hier onze vacatures!

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp
Toon alle inspiratie