11 feb 2022

De essentie van Data Driven Marketing

Steven
✍️ Blog
11 min. leestijd

Marketing wordt al enkele eeuwen in veel verschillende soorten en maten bedreven, maar het effectief inzetten van marketingtools op basis van bekende data werd pas veel later opgepakt door de bedrijven. Maar wat is Data Driven Marketing, hoe ontwikkelt het zich en wat doet Social Brothers hiermee?

Wat is Data Driven Marketing?

Het bedrijven en sturen van marketing op basis van bestaande data wordt in het Engels Data Driven Marketing genoemd. Dit is een aantal jaar geleden bijvoorbeeld veelvuldig gedaan in de telemarketing. Klanten of ex klanten werden gebeld op basis van hun verleden bij dat bedrijf. Zo kan er bijvoorbeeld gesegmenteerd worden op basis van leeftijd, geslacht etc. Uitgevers konden uit hun dataset bijvoorbeeld mannen tussen de 16 en 70 selecteren voor een voetbalmagazine, en ouders met een dochter van 10 tot 20 voor een tienerglossy. Tegenwoordig kan dit op steeds meer manieren, mede door de komst van de digitale media.

Social media

Dit effectief inzetten van data kan uitermate goed gebruikt worden bij social media. Gezien de moordende concurrentie op deze media is het belang van Data Driven Marketing essentieel te noemen. Wanneer een post via bijvoorbeeld Facebook gepromoot moet worden, is het vooraf eerst noodzakelijk om de te bereiken doelgroep de bepalen. Vervolgens kan, middels de data die bekend is door middel van vorige posts (aantal clicks via advertentie, conversieratio’s etc.) bepaald worden hoe de bepaalde doelgroep bereikt gaat worden. Zo kan elke vorm van content specifiek worden ingezet voor een bepaald doel, iets dat veel geld bespaart en dus ook oplevert.

Social Brothers & Data Driven Marketing

Bij Social Brothers staat Data Driven Marketing erg hoog in het vaandel. Alle data wordt uitgebreid geanalyseerd en samen met onze partners wordt per campagne gekeken hoe men het doel wat gesteld is kan behalen. Ook is Big Data bij Social Brothers iets wat nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Hiermee wordt alle data die verzameld wordt via alle denkbare digitale media bedoeld. Met behulp van deze data kunnen trends goed worden herkend, en wordt het mogelijk om toekomstige ontwikkelingen te kunnen voorspellen. Vooruitdenken staat hier dus centraal, iets wat uiteraard perfect binnen de visie van Social Brothers past.

Meer informatie over Data Driven Marketing of weten wat Social Brothers voor jou kan betekenen op dit vlak? Neem gerust contact met ons op!

Steven Founder[email protected]06-20413957
Ik doe aanWhatsApp

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

Online Marketing
Toon alle inspiratie