Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

De ‘Social Brothers richtlijnen’ voor het schrijven van goede content op jouw website

Goede content willen we allemaal op onze website. Dit zorgt ervoor dat je in contact komt (en blijft) met je doelgroep en zo blijft nadenken over wie je als bedrijf bent en waar je heen zou willen. Van ‘always on’ naar ‘always relevant’, zoals Eleni Stefanou schreef in de krant The Guardian. Content die ook daadwerkelijk relevant is, maar hoe doe je dat?

Hieronder vind je de Social Brothers richtlijnen voor het schrijven van goede content op jouw website. Hier moet je beginnen voor het schrijven van goede content:

Streef altijd naar kwaliteit boven kwantiteit

Het is steeds minder belangrijk heel veel te vermelden op je website. Eerder is het belangrijk om relevant te zijn voor je lezer. Verplaats je in de lezers: wat willen zij vinden op jouw website? Relevant wil overigens niet zeggen dat de goede teksten voor je website ontzettend diep en langdradig moeten zijn. Oppervlakkig en vlot kan ook relevant zijn. Wanneer je lange teksten kan schrijven die ook nog relevant zijn voor je lezer, dan heeft dit natuurlijk wel de voorkeur, zeker wanneer het diepgaande info is. Lees meer hierover in ons blog over de trends op SEO-gebied.

Let op je design

Mensen zijn gewoontedieren. Dat betekent dat we altijd zullen gaan voor iets waar we bekend mee zijn. We zijn dol op vaste patronen in ons leven en dat geldt ook voor de content. Creëer daarom formats in je content die je bezoekers gaan herkennen en aantrekkelijk vinden. Hierdoor is de kans groter dat ze sneller zullen terugkeren en dat creëert dan weer meer verkeer, wat goed is voor je SEO.

Schrijf SEO-vriendelijk 

Hoog scoren in Google is belangrijk, dat weten we allemaal. Waarom zijn teksten nog zo belangrijk op je website? YouTube is ook de nieuwste vorm van ‘content’ en een foto zegt meer dan 1000 woorden – so they say. Fout! Webteksten zijn ontzettend belangrijk en wanneer je gevonden wilt worden dien je te weten waar jouw publiek naar zoekt: welke zoekwoorden gebruiken ze? Stel jezelf vragen als: wat is het doel van de pagina? Voor wie schrijf ik de pagina? Wat hoop je dat je lezer na afloop doet?

Hier pas je vervolgens je teksten op aan. Al leest het publiek niet,  Google leest wel. Het is alleen geen wondermiddel, het is nog steeds het belangrijkste dat je een aantrekkelijk artikel schrijft. Social Brothers heeft veel creatieve, young professionals die jou hierbij kunnen helpen en altijd met je meedenken. Bekijk ook ons SEO-template voor meer informatie over SEO-vriendelijk schrijven.

Schrijf ‘oprolbaar’ 

Het belangrijkste moet altijd bovenaan in de tekst al vermeld worden. Maak het je bezoekers zo makkelijk mogelijk en geef ze vrijwel meteen de juiste informatie. Als bezoeker neem je zelden de tijd alle content te lezen. Een goede tekst schrijven voor een website betekent: het nieuws moet bovenaan. Daarnaast gebruik je weinig tot geen jargon en schrijf je duidelijk en helder. Mocht er content zijn waar bezoekers juist wel de tijd voor moeten nemen (bijv. ingewikkeld of diepgaand) dan is het format whitepaper beter geschikt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het schrijven van goede content voor mensen én zoekmachines, bekijk dan ook ons complete SEO-handboek.

Heb je hulp nodig met het optimaliseren van de vindbaarheid van je website, neem dan gerust contact op. Social Brothers helpt je graag.

Steven Ammerlaan

Steven Ammerlaan

Innovatie Consultant & Eigenaar | Steven@socialbrothers.nl | 06-204 13 957
Steven Ammerlaan