Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

4 zaken waarbij SEMrush je SEO vooruit helpt

geschreven door Brian Winters op 11 mei. 2020

SEO kun je natuurlijk zonder tools en hulpmiddelen aanpakken, maar het bespaart tijd als je er wel hulpmiddelen bij gebruikt. Voor on-page SEO kom je over het algemeen prima uit de voeten met een programma als Yoast, maar SEO is meer dan alleen on-page SEO. Voor goede SEO is zoekwoordonderzoek nodig en voor goede SEO dien je de gezondheid van je website in de gaten te houden. SEMrush is een SEO-tool die je op al deze gebieden kan helpen. Social Brothers legt je kort uit wat SEMrush voor je kan betekenen.

Zoekwoordonderzoek

De basis van SEO is zoekwoordonderzoek en met SEMrush kun je bij deze basis beginnen. Voer een gewenste zoekterm in en SEMrush geeft je informatie over het zoekvolume en de concurrentiegraad. Zo weet je of het nuttig is om een webpagina te optimaliseren voor deze specifieke term. De SEO-tool geeft je daarnaast ook suggesties voor gerelateerde zoektermen. Hij geeft informatie over zoekvolume en concurrentiegraad en kan suggesties doen voor gerelateerde zoekwoorden. Zo helpt SEMrush je ook naar het brainstormen naar mogelijke alternatieve termen. Lees ook onze stap-voor-stapgids over zoekwoordonderzoek.

On-page SEO

Met SEMrush kun je niet alleen het zoekwoordonderzoek doen, maar de resultaten ervan ook verwerken op je website. Dat kan met de On Page SEO Checker. Hiermee krijg je een complete gestructureerde lijst met zaken die je kan doen om de ranking van je pagina’s te verbeteren. Hierbij wordt tevens gekeken naar de lengte en leesbaarheid van je tekst. De SEO-tool geeft echter ook suggesties voor gerelateerde zoekwoorden om op je pagina te gebruiken. Het programma gaat hierbij verder dan het welbekende SEO-programma Yoast. SEMrush analyseert namelijk tactieken en data van je concurrenten. Alle suggesties die SEMrush doet zijn dus datagedreven en gericht op trends in de niche waarin jouw bedrijf zich bevindt. De suggesties zijn gericht op verschillende categoriën, zoals content en user experience. 

Off-page SEO

Daarbij heeft SEMrush ook oog voor de off-page SEO. De tool zal suggesties doen voor internal linking. Natuurlijk kan je ook handmatig wat links toevoegen of zelfs handmatig uitzoeken welke tien anders webpagina’s van je site nu ook al weer gerelateerd waren aan het thema waarover je net een nieuw blog hebt geschreven, maar hier gaat veel werk inzitten. De suggesties van SEMrush besparen je dus veel tijd. Daarnaast geeft de tool ook voorspellingen en tips voor backlinks.

Technische SEO

Voor technische SEO is het gebruik van SEMrush zeker een aanrader. De tool kijkt verder dan de individuele pagina en onderzoekt de gezondheid van je website als geheel. Zo kom je er makkelijk achter waar links niet werken, waar duplicate content voorkomt of waar pagina’s niet toegankelijk zijn voor spiders. Deze fouten worden overzichtelijk ingedeeld in errors, warnings en notices, waarbij de errors het belangrijkste zijn. Hierdoor heb je in één oogopslag duidelijk welke issues je het eerste aan moet pakken om je technische SEO te verbeteren. Lees meer over technische SEO in het interview met onze SEO-expert.

Meer weten?

Wil je meer weten over SEO, lees dan ons complete handboek SEO.

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van de SEO van je website, neem dan gerust contact op. Social Brothers staat voor je klaar. Bekijk hier onze diensten op het gebied van SEO.

Lisanne Vroomen

Lisanne Vroomen

Lisanne is tekstschrijver bij Social Brothers.

Inspiratie nodig bij een project?

Neem contact op via Whatsapp

info@socialbrothers.nl

030 737 09 02

Utrecht, Europalaan 100
Rotterdam, Klinknagelstraat 8