UI Design

UI Design gaat om het aantrekkelijk maken van het User Interface. En het User Interface is dan weer de ruimte waar de interactie tussen mensen en machines plaats vindt. Het moet makkelijk, efficiënt en bij voorkeur ook een beetje leuk zijn om interactie te hebben met jouw product, of het nu een website, webshop, app, platform of socialmediacampagne is!

Wij zitten aan de knoppen

De kleur, het lettertype, de grootte van knoppen, de afbeeldingen: het maakt allemaal verschil voor de gebruikerservaring.  Alles aan je website, app of campagne moet functioneel, betrouwbaar en ook nog leuk zijn. Nadenken over je interface is dus een must.

Wie is je gebruiker?
Net als bij UX design zetten we bij UI design de gebruiker centraal. Want dat is uiteindelijk degene die met het interface moet werken! Een goed UI design prikkelt de doelgroep, houdt de aandacht vast én nodigt uit tot actie.  Valt de kleur van de knoppen op? Spreekt de tekst aan? Worden teksten meer gelezen als je afbeeldingen toevoegt? Zijn de knoppen groot genoeg voor mobiel gebruik? En hoe toegankelijk is je interface als iemand geen muis kan gebruiken? Welke velden zijn echt nodig in een formulier? Dat zijn allemaal zaken waar onze UI designers zich mee bezighouden.

A/B-testen
Voor een goed werkend interface zijn A/B-testen onmisbaar. Krijg je meer interactie met je doelgroep als je afbeeldingen toevoegt aan je platform? Of als je duidelijke CTA naar testen en podcast en artikelen toevoegt? Hoe moet de productpagina in je webshop eruit zien? Welke onderdelen kunnen niet ontbreken op een goed converterende campagnepagina? Welke functionaliteiten moeten als eerste in het oog springen in je app voor de meeste interactie? Door dit te testen zorgen we ervoor dat jouw website of app optimaal aansluit bij de gebruiker. En dat is weer goed voor de conversies!

In de samenvatting

  • Gebruiksvriendelijke website en apps
  • De meeste interactie met je doelgroep
  • Functionele en logische verdeling van elementen
  • Kleur, afbeeldingen, typografie: kortom, het hele plaatje!

Kennismaken met Niels de Leng, Business developer

Plan direct een afspraakNeem contact op
Ik doe aanWhatsApp

Samen met onze opdrachtgevers samen groeien is het mooiste wat er is

steven
StevenSocial Brothers
Wat wij voor jou kunnen doen

En… heb je al een project in gedachten?

Daag ons uit en laten wij ff vrij sparren onder het genot van een kop koffie (of thee).

Neem contact op