Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

header icon

Digitoegankelijkheid

Waarom digitoegankelijkheid?

2 miljoen Nederlanders kunnen geen gebruik maken van online diensten zoals ze bedoeld zijn, door bijvoorbeeld problemen met visie, motoriek of dyslexie. Met digitale toegankelijkheid bereik je een grotere doelgroep en zorg je ervoor dat mensen met een beperking op dezelfde manier kunnen delen aan de maatschappij.

Lees meer over digitoegankelijkheid.

Digitoegankelijkheid is voor: overheid, semi-overheid, webshops, webwinkels en corporates
Voor wie?

Voor overheid, semi-overheid en zelfstandige bestuursorganen is een toegankelijke website vanaf 23 september 2020 verplicht. Volgend jaar geldt deze verplichting ook voor apps. Maar ook voor veel andere bedrijven is een toegankelijke website of app een must om je hele doelgroep aan te spreken. Daarbij is te verwachten dat de verplichtingen van een toegankelijke website ook uitgebreid gaan worden. Wie nu een website bouwt, kan er dus maar beter alvast rekening mee houden.

Wat bieden wij?

Social Brothers maakt jouw bestaande website of app digitaal toegankelijk. Dat doen we op de volgende manier:

  • Samen bekijken we hoe toegankelijk je website is. Heb je al een audit laten doen door een onafhankelijk onderzoeksbureau? Dan horen we graag wat de resultaten zijn.
  • We maken een nieuw digitoegankelijk design.
  • Dat testen we uitgebreid aan de hand van paper prototypes en wireframes.
  • We realiseren dit met digitoegankelijk development.
  • We herschrijven van de content op B1-niveau.
  • We testen en lanceren je nieuwe website.
  • We zijn verantwoordelijk voor beheer en support.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een toegankelijke website of wil je een offerte aanvragen?  Neem contact op

Ons digitoegankelijk developmentteam aan het werk
Digitoegankelijkheid bij Social Brothers

Sinds 2011 is Social Brothers gespecialiseerd in website en app-development. Wij ontwikkelen met een team van designers, developers en marketeers op maat gemaakte websites en apps voor onze opdrachtgevers.

We verdiepen ons in de klant en diens wensen, maar ook in de wet-en-regelgeving in de sector van de klant. Dat wil voor overheidsinstellingen zeggen dat wij websites en apps bouwen die voldoen aan de WCAG 2.1. Zo ben je verzekerd van een digitaal toegankelijke website of app.

 

Projecten waar we trots op zijn
Wil je weten hoe digitoegankelijk jouw website is? Doe de scan!

Met onze scan krijg je snel zicht op hoe toegankelijk je website is en wat er nog verbeterd moet worden. We kunnen zowel kijken naar de technische kant als naar het design.

Doe de digitoegankelijkheidscan

gebruik van schermlezer, digitoegankelijkheid

Meer weten?

Download

onze WCAG-checklist

In onze checklist geven we je een compleet en duidelijk overzicht van de regels waar je aan moet voldoen om op niveau AA te zitten. Voor overheidsinstellingen is dit het verplichte toegankelijkheidsniveau.

Download de WCAG-checklist als pdf

Download

onze whitepaper digitoegankelijkheid

Met onze whitepaper ontdek je alles over de regels en richtlijnen rondom digitoegankelijkheid, de voordelen van een toegankelijke website of app en krijg je advies over content, design en development.

Download de whitepaper

Steven Ammerlaan
CEO
Steven@socialbrothers.nl

Niels de Leng
Business Developer
Niels@socialbrothers.nl

Sjors van Elst
UX Designer
Sjors@socialbrothers.nl

Stan van der Heijden
Developer
Stan@socialbrothers.nl