Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

10 tips en tricks voor Google My Business

geschreven door Brian Winters op 29 jun. 2020

Google je de naam van een bedrijf dan verschijnt er rechts in de zoekresultaten waarschijnlijk een vak met informatie over dit bedrijf. Dit is Google My Business. Dit vak trekt direct de aandacht: niet alleen staat het meteen bovenaan, het is ook een groot vlak met afbeeldingen. De algemene informatie, zoals de locatie en de openingstijden, kun je makkelijk zelf veranderen of aanvullen. We geven je tien tips en tricks om het maximale uit Google My Business te halen.

1. Zet de openingstijden van je winkel of bedrijf in Google My Business

Deze basisinformatie kan niet ontbreken. Openingstijden toevoegen kan ook als je bedrijf geen bezoeklocatie heeft. De openingstijden zijn dan de tijden waarop je bedrijf telefonisch bereikbaar is. 

2. Voeg afwijkende openingstijden toe

Doe dit bijvoorbeeld als je bedrijf bij feestdagen uitzonderlijk gesloten is. Dit is uiteraard vooral belangrijk wanneer je een fysieke winkel hebt. Het voorkomt dat mensen voor een dichte deur komen te staan of geen gehoor krijgen wanneer ze bellen. Vergeet ook niet bij extra koopavonden de openingstijden juist uit te breiden.

3. Voeg afbeeldingen van de locatie toe

Het voordeel hiervan is dat afbeeldingen aandacht trekken en je bedrijf dus extra opvalt in de zoekresultaten. Ook kunnen mensen de locatie herkennen wanneer ze er naartoe willen gaan. Het toevoegen van afbeeldingen maakt het dus zowel online als fysiek makkelijker om je bedrijf of winkel te vinden.

4. Voeg de diensten en/of producten toe

Geef aan wat je verkoopt en voeg ook zeker de prijzen erbij. Mensen krijgen dan een kort overzicht te zien van de producten of diensten die aangeboden worden. Dit wekt nieuwsgierigheid op en zorgt ervoor dat mensen eerder de website bezoeken of in je winkel langskomen. 

5. Maak ook subcategorieën aan 

Verdeel je diensten en/of producten in subcategorieën. Dit zorgt ervoor dat de lezer niet direct een hele grote tekst voor de kiezen krijgt. In plaats daarvan is er een duidelijke overzicht te zien. 

6. Vergeet de omschrijving niet

Vergeet niet een omschrijving van de producten en/of diensten toe te voegen. Licht in twee of drie korte zinnen toe wat de producten en/of diensten inhouden. Het is belangrijk om hierbij de aandacht te trekken van de lezer, bijvoorbeeld door een USP van je product te benoemen. Zorg er ook voor dat dat je met een goede call-to-action de lezer naar je website leidt.

7. Voeg blogs toe aan Google My Business

Via My Business kun je posts toevoegen die zeven dagen lang verschijnen bij je bedrijfsinformatie. Dit kun je handmatig doen, maar er is een plugin van WordPress die ervoor zorgt dat iedere nieuwe blog op je website direct in My Business verschijnt. We raden aan hier gebruik van het maken, want het brengt je blogs onder de aandacht en trekt mensen ook weer naar de website.

8. Vraag reviews aan van klanten 

Reviews zijn direct zichtbaar in het vak van Google My Business. Verder staat het aantal sterren dat jouw bedrijf gemiddeld krijgt direct onder je bedrijfsnaam, zowel in My Business als in Google Maps (Maps en My Business zijn aan elkaar gekoppeld). Vraag dus reviews aan je klanten. Positieve reviews zorgen meteen voor goede aandacht.

9. Leg direct contact

Bezoekers kunnen direct in contact komen met je bedrijf via de knop ‘Stel een vraag’. Zorg dat deze vragen ook goed opgepakt worden binnen je bedrijf. Het is een gouden kans om direct met de doelgroep in contact te komen. Als je de berichtenfunctie inschakelt, kun je ook direct chatten met je klanten via Google My Business.

10. Houd Google My Business up-to-date

De laatste tip is: houd alles up-to-date. Dit geldt voor de openingstijden, de telefoonnummers, je diensten en producten en voor de blogposts. Dit wekt vertrouwen en je laat zien dat er bij jouw bedrijf wat gebeurt.

Meer weten?

Meer weten over Google My Business of ander takken van online marketing? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heb je vragen over online marketing? Neem gerust contact op. Social Brothers helpt je bedrijf graag een stap vooruit!

Rob Ammerlaan

Rob Ammerlaan

CTO | rob@socialbrothers.nl | 06-46692024
Rob Ammerlaan

Inspiratie nodig bij een project?

Neem contact op via Whatsapp

info@socialbrothers.nl

030 737 09 02

Utrecht, Europalaan 100
Rotterdam, Klinknagelstraat 8