Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

header icon

Social Brothers met Virtual- & Augmented Reality op IPXL

Donderdag 20 September organiseerde iTanks, het zakennetwerk voor Havengebied Rotterdam, een beurs onder de noemer Innovatie Paviljoen XL (ook bekend als IPXL), waar zakenpartners en ondernemingen binnen het netwerk hun innovaties konden tonen aan geïnteresseerden uit de industrie. Er waren ook een aantal klanten van SB aanwezig met een Virtual Reality / Augmented Reality-stand (Bolster Safety & TCC & Boskalis). Als Social Brothers zijn wij trots onderdeel van het netwerk, én natuurlijk innovators pur sang, dus we waren met een team aanwezig op de beurs.

Achtbanen en brandveiligheid in Virtual Reality

De beurs werd gehouden op een bijzondere locatie: de oude onderzeebootloods die nu bekend staat als een trots onderdeel van de RDM-werf. Een gepaste plek voor Social Brothers om te tonen wat Virtual Reality en Augmented Reality kan beteken in het bedrijfsleven. Hugo Kamps, Augmented Reality en Virtual Reality Developer en één van de Social Brothers-medewerkers op de beurs, vertelt: “We begonnen laagdrempelig. We lieten in VR, Virtual Reality, eerst mensen een achtbaan laten zien. Daar kwamen hordes mensen op af. Daar moesten mensen bij staan, en normaal zit je in een achtbaan, dus het was voor mensen heel onwennig.. De helft viel bijna om en Luuk Ammerlaan stond dan klaar om mensen op te vangen in dat geval. Sommige mensen komen kijken naar de achtbaansimulatie en gaan daarna weer op weg, maar veel mensen die voor netwerkdoeleinden op de beurs waren, kwamen daarna ook echt luisteren naar ons verhaal. We toonden bijvoorbeeld een Fire Safety-omgeving; dus dat je in een virtuele wereld ziet waarin je de brandveiligheid in een haven kunt zien, waarin je zelf kunt rondlopen en proberen. Educatie rondom veiligheid op een goedkope en veilige manier.”

Virtual Reality als de toekomst

“Verder hadden we een bijzondere app waar we een simulatie van een beurs hadden nagemaakt. Dus in het echte leven sta je op een beurs als Innovatie Paviljoen XL met een VR-set op, waarin je kunt rondlopen in een nog grotere beurs, waar je kunt kennismaken met een aantal zakenpartners van iTanks. Dat vinden veel mensen een hele gave toepassing. Want als je maar één stand hebt, maar je wil wel veel meer laten zien, dan kun je dat met VR oplossen. Kijk, die achtbaan is leuk, maar als je mensen uitlegt wat je echt praktisch allemaal nog meer kunt met VR, dan reageren ze vaak met: “wow, dit is echt de toekomst”.

Innovaties binnen Augmented Reality

“En bij VR wordt soms een beetje negatief gekeken naar de toekomst, maar Augmented Reality,  AR, dat staat echt nog in de kinderschoenen: daar kan nog heel veel gebeuren op innovatiegebied. VR is een complete virtuele werkelijkheid, AR is een laagje over de werkelijkheid. Voor AR hadden we een een soort virtuele helikopter, een zogenaamde holodrone. Dat is een applicatie waar je een soort digitale radiografische bestuurbare  virtuele helikopter ziet in je eigen omgeving, door de HoloLens heen, die je met een X-box-controller kunt besturen. Bram, een van onze stagiaires, hebben we de opdracht gegeven rond te gaan lopen met die bril op en de controller in zijn handen, om geïnteresseerden te lokken. En net als de achtbaan is dat een leuk opstapje naar de echte toepassingen.

Industriële toepassingen voor Augmented Reality

“Zo hebben we voor Boskalis simulaties gemaakt van grote bouwprojecten. Ze hadden daar 3D-modellen van maar nog niet echt een goede, interactieve manier om te laten zien hoe die bouwprojecten verlopen door de tijd heen. Wij kunnen door AR, in de eigen omgeving, animaties van modellen laten zien waarin we stap-voor-stap bouwprocessen en dergelijke tonen, waarbij we ook extra info in beeld kunnen geven, zoals welke richtlijnen daar allemaal bij komt kijken. En dat alles “geprojecteerd” in de echte wereld, zodat je er “omheen kunt lopen”. Dat is echt zo’n toepassing die indruk maakt”.

Interesse in het laten ontwikkelen van je eigen Augmented Reality- of Virtual Reality-toepassingen? Neem contact met ons op!