Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Social Brothers gaat voedselverspilling tegen met SPAR

UTRECHT – Social Brothers heeft gister de Zero Waste Bag gelanceerd in de app van SPAR University. Het full-service ICT bureau draagt, net zoals de supermarktketen, graag een steentje bij om voedselverspilling tegen te gaan. Samen met winkelteams van SPAR en studenten is een eenvoudig maar slim concept ontwikkeld om het maatschappelijke probleem tegen te gaan.

Zero Waste Bag

In de app van SPAR University kunnen gebruikers voor een vast bedrag van 3 euro een Zero Waste Bag claimen en betalen via TIKKIE. Elke dag verzamelen de teams van SPAR de verspilling in hun winkels. Dit zijn producten die over zijn of producten die een te korte houdbaarheidsdatum hebben.

De inhoud van een Zero Waste Bag verschilt elke keer. Zo kun  je de ene dag veel verse groente en fruit hebben maar de andere dag juist veel kant-en-klare maaltijden. Er wordt puur gekeken naar de producten die op dat moment over zijn.

De teams van SPAR zoeken in ieder geval producten bij elkaar met een minimum totaalwaarde van 10 euro. Zodra de Zero Waste Bag is geclaimd en de teams de producten hebben verzameld kunnen de gebruikers hun tas vanaf 16 uur ophalen bij een door hen geselecteerde winkel. Op deze manier kunnen de producten snel bij iemand terecht komen die het goed kan gebruiken. Vooral studenten kunnen blij gemaakt worden.

Focus op studenten

SPAR University is een apart concept van SPAR dat gericht is op studenten. Op dit moment zijn 9 SPAR University supermarkten te vinden op universiteitsterreinen en hogeschoollocaties. Deze winkels zijn gebaseerd op de GRAB & GO formule van Denk Different. De formule werkt met een 100% self checkout systeem. Afrekenen doet de student zelf via een functie in de app genaamd SKIPPEN. Deze functie is mede door Social Brothers gerealiseerd.

Over Social Brothers

Social Brothers heeft ongeveer twee jaar geleden de SPAR University app ontworpen. Sindsdien heeft het functies zoals SKIPPEN toegevoegd en de Zero Waste Bag gelanceerd. Wij zijn een full-service ICT bureau dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps en websites. Daarnaast focussen wij op online marketing, SEO en  Augmented en -Virtual Reality.

Nieuwsgierig naar mogelijkheden op het gebied van applicatieontwikkeling? Onze developers staan altijd open voor een gesprek. Neem contact op met Steven Ammerlaan voor meer informatie. 06 204 13 957, steven@socialbrothers.nl