Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

header icon

Recras koppeling en integratie

Escaperooms. Tegenwoordig heeft iedereen wel eens zich weleens vrijwillig laten opsluiten om binnen 60 minuten weer te ontstappen! Ook in Schagen zit zo’n escaperoom. Voor Escaperoom Schagen hebben wij naast een volledig nieuw ontwerp en website ook de koppeling met het complete administratie- en reserveringssysteem Recras gerealiseerd. 

De uitdaging

Recras is een online reserveringssysteem voor bedrijven uit de recreatiebranche. Wanneer er een reservering geplaatst wordt, wordt dit direct gecheckt met beschikbaarheid van het arrangement, locatie, extra boekingen en andere reserveringen.

Recras heeft helaas geen kant- en klaar oplossing liggen om het systeem te integreren met een formulier op je website. De standaard manier is om een extern formulier te gebruiken, deze is echter niet goed aan te passen en valt dus al snel ‘buiten’ de rest van de website. Het past daardoor niet mooi in de stijl van de website en het reserveren gebeurt op een externe website. Het was voor ons dus een uitdaging om deze wél te integreren in de website om meer controle te krijgen en te zorgen dat deze bij de rest van de website paste.

recras standaard formulier
wordpress api recras
De oplossing

Onze technische jongens zijn aan de slag gegaan met een koppeling tussen de API van Recras en WordPress. Een API zorgt ervoor dat jij zelf iets kan maken en dat kan koppelen met het systeem van een extern bedrijf. Er is voor Recras nog niet veel (up-to-date) documentatie beschikbaar en dit zorgde voor een uitdagende klus.

Uiteindelijk hebben we een handige koppeling gerealiseerd door middel van een eigen WordPress plugin. Plugins zoals deze zijn essentieel in WordPress. Plugins in WordPress breiden de functionaliteit uit om zo nieuwe dingen mogelijk te maken. Na het ontwikkelen van deze WordPress plugin werd de integratie van Recras op de website van Escaperoom Schagen zeer eenvoudig.

Het resultaat

Door de plugin is het mogelijk om op de website een formulier, geheel in eigen stijl, te koppelen met Recras. Hierdoor is het niet langer nodig om het standaard formulier te gebruiken, maar kan deze geheel naar eigen smaak, op de eigen website worden geïntegreerd. De koppeling met Recras werkt perfect en exact hetzelfde als bij het oude formulier.

Door het formulier te integreren in de website wordt er geen gebruik meer gemaakt van een externe website en styling en dit zorgt voor een betere user experience.

recras nieuw formulier

Ben jij ook op zoek naar een mooie koppeling en integratie met Recras op je website? Neem contact met ons op!