Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

Online marketing training: bijblijven of voorop lopen?

RTV Utrecht is de regionale nieuwszender van de provincie Utrecht. Via radio, televisie en online worden nieuwsberichten en opinie-artikelen gedeeld. RTV Utrecht Reclame is verantwoordelijk voor de advertisement op RTV Utrecht. Zij verkopen advertentieruimte voor radio, tv en internet.

De uitdaging

In een veranderend medialandschap, waar online een grote rol speelt, is het verkopen van advertentieruimte niet meer wat het was. Ondernemers komen met argumenten als ‘waarom zou ik een online advertentie bij jullie plaatsen, als ik dat ook zelf via Facebook kan?’ Als salesafdeling van een advertentiebureau moet je hiertegen zijn opgewassen. Ook is het belangrijk voor RTV Utrecht Reclame om de behoefte van een klant te matchen aan het juiste mediakanaal. Social Brothers is ingeschakeld om het team van RTV Utrecht bij te spijkeren en op de hoogte te brengen van trends en actualiteiten.

rtv utrecht online marketing training
online marketing
De oplossing

In een reeks van vier trainingen is de kennis van RTV Utrecht bijgespijkerd. Van SEO tot social media en retargeting: het salesteam weet nu precies hoe ze hun leads kunnen verleiden tot een advertentieset bij RTV Utrecht. Iedere training werd ingegaan op de specifieke situatie van RTV Utrecht Reclame en konden we anticiperen op hun specifieke mogelijkheden en uitdagingen.

Iedere training begon met een korte terugblik op de sessie ervoor waarbij de resterende vragen konden worden beantwoord. Vervolgens werd het nieuwe onderwerp geïntroduceerd en doken we in de stof. Aan de hand van een levendige presentatie met veel passende voorbeelden ontstond er een fijne werksfeer.

Het resultaat

Het salesteam van RTV Utrecht kan dankzij deze verdiepingsslag beslagen ten ijs komen in salesgesprekken. Bezwaren kunnen worden omgezet in kansen en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Behalve kennis van social media, is er ook veel aandacht gegaan naar het volgen van het online gedrag van mensen. Als klant wil je immers precies weten waar je geld naar gaat als je advertentieruimte koopt. Hoeveel brengt de advertentie op en wordt de goede doelgroep bereikt? Het zijn relevante vragen die het team van RTV Utrecht Reclame nu beter kan verhelderen. Zo krijgt een samenwerking écht een toegevoegde waarde!

rtv utrecht reclame

Is de kennis van online marketing binnen jouw organisatie nog up-to-date? Wij vertellen je alles over zoekmachine optimalisatie (SEO), de kracht van bloggen, het inzetten van social media, Google Analytics en online adverteren. Neem gerust contact met ons op!