Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

Herkenbare én digitoegankelijke huisstijl voor SiR Intergov

Voor Start-up in Residence Intergov (SiR Intergov) heeft Social Brothers een nieuwe website én een nieuwe huisstijl ontwikkeld. SiR Intergov had een herkenbare huisstijl, bestaande uit meerdere lampjes, waarbij elk lampje een overheidspartner representeert. Social Brothers heeft een nieuwe en toegankelijke huisstijl voor hen ontwikkeld, die past bij de identiteit van SiR Intergov, maar die hen tevens de gelegenheid geeft te groeien zonder het logo steeds aan te passen.

logo intergov
voorbeelden van zicht met kleurenblindheid
Voor wie doen we dit?

De opdrachtgever voor dit project is StartHubs. StartHubs biedt Start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven de mogelijkheid om innovatieve oplossingen voor te dragen aan grote organisaties. Zo kunnen de start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven hun eigen bedrijf een boost geven met een pilot, contract of investering. StartHubs werkt samen met SiR Intergov. Met dit programma haalt de overheid jaarlijks start-ups in huis.

De uitdaging: digitale toegankelijkheid

Omdat SiR Intergov een overheidsinstelling is, moeten zijn voldoen aan niveau AA van de WCAG-richtlijnen. Dat wil zeggen dat hun website zo digitoegankelijk mogelijk moet zijn.

Hiervoor hebben we onder andere onderzoek gedaan naar de contrastratio van kleuren om er zo voor te zorgen dat de website geschikt is voor kleurenblinden. Navigeren is op meerdere manieren mogelijk, bijvoorbeeld met muis en met toetsenbord. De teksten zijn makkelijk schaalbaar en de code is zo geschreven dat een screenreader met de website overweg kan.

Onze designer werkt aan een Digitoegankelijke huisstijl voor SiR Intergov
Het resultaat

In de nieuwe huisstijl heeft Social Brothers het lampje behouden en centraal gezet. Hierdoor is de nieuwe huisstijl herkenbaar en sluit hij aan bij de bestaande identiteit van SiR Intergov. Het lampje is omringd door verschillende gebouwen om de verbindende rol van SiR Intergov aan te geven.

Doordat niet elk gebouw een specifieke gemeente of andere overheidsinstelling representeert, heeft SiR Intergov de mogelijkheid om te groeien en wordt het makkelijk voor gemeenten om zich aan te sluiten. De nieuwe huisstijl hebben we geïmplementeerd op de nieuwe digitoegankelijke website van SiR Intergov.

 

 

Wil je meer weten over digitoegankelijkheid? Download dan ook onze whitepaper!