Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

header icon

Website

De uitdaging

FTE Groep staat voor kwaliteit en wil dit graag aan hun klanten en partners tonen. In de oude situatie was er echter sprake van een verouderde website met een uitstraling die niet overeen kwam met de kwaliteit van het bedrijf. De website was lastig te onderhouden en het verspreiden van nieuws verliep alles behalve soepel. De website bood enkel detachering aan en paste qua stijl en vormgeving niet bij het bedrijf.

De oplossing

Als oplossing hebben wij een compleet nieuwe website gecreëerd, perfect passend bij de stijl en kwaliteit van het bedrijf. Door een strak design en een overzichtelijke indeling oogt de website professioneel en duidelijk. Wij hebben er daarnaast voor gezorgd dat FTE Groep de site zelf kan onderhouden en aanpassen. Dankzij deze methode kan de website op ieder moment bijgewerkt worden om bijvoorbeeld in te spelen op nieuws of een gebeurtenissen. Een extra pluspunt is de extra ruimte op de website om eigen verhalen kwijt te kunnen. FTE Groep kan hier zelf gemakkelijk content selecteren en plaatsen.

Het resultaat

De nieuwe website past precies binnen de stijl van FTE Groep en straalt kwaliteit uit. Bezoekers van de nieuwe website zijn ontzettend positief over zowel de vormgeving als indeling en teksten. Klanten en partners kunnen gemakkelijk de gewenste informatie vinden en geven daarnaast aan dat zij dankzij de nieuwe website meer betrokken zijn bij alle ontwikkelingen. Het publiceren van nieuws en ontwikkeling zorgt ervoor dat de partners altijd up-to-date blijven, waardoor zij zich meer verbonden voelen met FTE.

website van fte groep op laptop

Intranet

 

De uitdaging

FTE Groep heeft 75 werknemers verspreid over heel Nederland, waardoor de juiste interne communicatie essentieel is voor het belang en succes van het bedrijf. Door het gebrek aan de juiste interne communicatie werden nieuws en ontwikkelingen niet of erg langzaam verspreid. Dit verslechterde de interne  communicatie van FTE Groep, waardoor de motivatie om samen te werken over verschillende plekken afnam.

De oplossing

Onze oplossing is het gebruik van Google Apps & Google Plus met een speciale Google Plus kring voor alle medewerkers. Daarbij installeren we verschillende mobile apps, zodat medewerkers en partners altijd en overal op de hoogte kunnen blijven van nieuws en ontwikkelingen.

Het resultaat

Dankzij het gebruik van Google Apps & Google Plus is de user engagement gegroeid en worden alle medewerkers gemakkelijk en snel bereikt. Het innovatieve karakter van het bedrijf wordt duidelijk voor de klant en daarnaast sprake van een groei van het groepsgevoel. Medewerkers komen elkaar tegen via Google Plus en kunnen met elkaar in contact komen nog voordat zij elkaar in het echt gezien hebben. Zowel partners als medewerkers geven aan erg tevreden te zijn met dit systeem. Maandelijks krijgen zij nieuws van en over het bedrijf op de app te zien, waardoor zij altijd up-to-date zijn. Naast al deze voordelen is er met onze oplossing ook nog gesneden in de intranet kosten. Het gebruik van Google Plus is gratis en heeft het intranet overbodig gemaakt. De kosten van het intranet zijn hiermee verleden tijd.

fte wiki inloggen met google

Actuarieel podium

FTE Groep kampte met een probleem wat betreft de verspreiding van nieuws aan actuarissen, omdat er voor hen geen plek was om samen te komen en informatie uit te wisselen. Uit gesprekken bleek dat de actuarissen zich meer online wilden profileren en dat er vraag was naar een promotie platform voor de actuarisdag van FTE Groep.

Speciaal voor de actuarissen hebben wij het online platform Actuarieel Podium gecreëerd. Dit platform maakt het voor alle actuarissen in Nederland mogelijk om hier met in elkaar in contact te komen en gezamenlijk de doelgroep te bereiken. Het Actuarieel Podium heeft als doelstelling de zichtbaarheid en maatschappelijke relevantie van actuarissen te verhogen en actuarissen te versterken in hun activiteiten.

Dankzij dit online platform krijgen actuarissen in heel Nederland de ruimte om hun verhaal te vertellen en te sparren met vakgenoten. Tijdens de speciale actuarisdagen worden interviews gehouden en bijzondere opiniestukken en columns getoond. Actuarissen kunnen hier inspiratie opdoen en tegelijkertijd netwerken met collega’s en vakgenoten. Het Acturieel Podium heeft al meer dan 500 leden en tijdens de actuarisdagen zijn er ruim 230 bezoekers.

logo van actuarieel podium

Social Media

De uitdaging

In de huidige tijd is gebruik van social media door bedrijven essentieel. Daarbij is het monitoren van social media van groot belang om de klanttevredenheid en het imago sterk te houden. In de oude situatie van FTE Groep werd social media niet gecontroleerd en ook niet actief ingezet om de doelgroep te bereiken. Hierdoor was het bedrijf online slecht te bereiken en werd nieuws niet of nauwelijks verspreid.

De oplossing

Onze oplossing voor de bereikbaarheid van FTE Groep is het actief inzetten van social media zoals Facebook en Twitter. Nieuws over pensioen en andere interessante onderwerpen voor de doelgroep wordt verzameld, waarna dit nieuws verspreid wordt via de social media kanalen. Op deze manier ontstaat er een verbinding en verhoogde betrokkenheid bij de doelgroep. Een andere oplossing is Twitter support, waardoor het monitoren van tweets mogelijk gemaakt wordt. FTE Groep krijgt zo een goed beeld van wat er over het bedrijf gezegd wordt.

Het resultaat

Het resultaat was direct zichtbaar. Zowel op Facebook als Twitter is er sprake van ontzettend veel volgers. Op de dag van vandaag komen er nog steeds meer volgers bij en krijgt FTE Groep veel positieve berichten. De verspreide nieuwsberichten via positieve hebben positieve resultaten en zorgen voor het behouden van een goed imago. Dankzij Twitter support weet FTE Groep wat er speelt en kan het bedrijf actief reageren op vragen en opmerkingen.

logo van fte groep op laptop buiten

Werken in de Cloud

De uitdaging

FTE Groep werkte met verouderde computers en hardware, waardoor er sprake was van een versplintering van data. Door het ontbreken van een goede structuur was er geen controle over de locatie van documenten en ontbrak de mogelijkheid om documentversies te beheren. De oude werkwijze van FTE Groep was niet te schalen en zorgde daarbij voor dure ondersteuningscontracten.

De oplossing

Onze oplossing is werken in de Cloud met het gebruik van Google Apps. Hiermee zijn er duidelijke document oplossingen en richtlijnen, waardoor onduidelijkheden verdwijnen. Verwarring over de juiste documentversies is verleden tijd, doordat de nieuwste versie altijd automatisch wordt opgeslagen. Dit zorgt voor een bevordering van de interne communicatie en de mogelijkheid om met één druk op de knop te schalen. Deze manier van werken is daarnaast kostenbesparend door de lage vaste kosten.

Het resultaat

Dankzij het werken in de Cloud en het gebruik van Google Apps zijn de ICT kosten van FTE Groep gehalveerd, is de interne communicatie verbeterd en is schaalbaarheid mogelijk.

fte groep en google+ account