Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

Virtual Reality voor Boskalis

oude situatie van opdracht klant

Virtual Reality:
bewezen succesvol voor Boskalis

Wat hebben Virtual Reality en bedrijfsprocessen met elkaar gemeen? De één versterkt de ander! Op basis van een uitdagend project, met bijbehorend wetenschappelijk onderzoek, hebben wij  bij Boskalis is aangetoond dat de inzet van VR bij productontwikkeling succesvol is.

De uitdaging

Sommige producten zijn lastig te ontwikkelen vanaf de tekentafel. Toch is dit op veel plekken de dagelijkse gang van zaken, zo ook bij Boskalis. Niet alle betrokkenen bij het proces bezitten de specifieke kennis die nodig is om de technische tekeningen te interpreteren. Er wordt in ‘andere talen’ gesproken en er ontstaat ruis door alle verschillende stappen in het prodes. Dit leidt tot communicatieproblemen, een foutief eindproduct en daaruit voortvloeiende additionele bouwkosten.

De oplossing

Bij Social Brothers waren we van mening dat Virtual Reality weleens de oplossing zou kunnen zijn. In opdracht van Boskalis in samenwerking met IHC, zijn we aan de slag gegaan. We hebben de hele stuurhut van het schip nagebouwd in een VR-omgeving. Met behulp van een VR-set hebben alle betrokkenen hetzelfde zicht als de kapitein. Het VR programma is gekoppeld aan handbewegingen en zo kunnen knoppen en schermen worden verplaatst. Alle elementen kunnen tussentijds worden aangepast en zo kan de stuurhut optimaal worden ingericht. Ook heeft iedereen hetzelfde beeld, wat mis-interpretaties van technische tekeningen kan voorkomen.

Gedurende het proces is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de toegevoegde waarde van Virtual Reality aan het ontwikkelingsproces. Er werden vragenlijsten afgenomen bij mensen die technische tekeningen van de stuurhut hebben bekeken en de stuurhut met de VR-set hebben ‘ervaren’.

vr simulatie in 3d

Live VR-beeld a.d.h.v. beweging handen en hoofdKlik om een vraag te stellen
knop speel film af
Het resultaat: VR als de nieuwe standaard

De resultaten van het onderzoek en de pilot spraken voor zich en deze vijf voordelen kwamen naar voren:

  • De 3D-wereld van VR spreekt veel meer tot de verbeelding dan de technische tekeningen in 2D.
  • Door gebruik te maken van de VR-set kregen de proefpersonen een beter beeld van hetgeen waarmee ze in de toekomst gaan werken.
  • Doordat VR begrijpelijker is dan technische tekeningen, voelen de proefpersonen zich eerder geroepen om invloed uit te oefenen op het ontwikkelingsproces.
  • VR zorgt voor een efficiënter en effectiever productieproces.
  • Er kan een eindproduct worden opgeleverd waarmee de betrokkenen met plezier, motivatie en zelfvertrouwen kunnen werken.

De bovengenoemde voordelen komen de bedrijfsresultaten ten goede. En wat betreft de implementatie van VR bij Boskalis… Die is inmiddels vanzelfsprekend!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Virtual Reality voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

button-vr-demo-afspraak-groen