Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

header icon

Grote veranderingen door een kleine app

Van Meines is al 50 jaar een begrip in de Hollandse vishandel. In de fabriek werken de mannen en vrouwen van Van Meines aan de beste producten voor de consument.

De uitdaging

Niets is irritanter dan onderbrekingen tijdens een werkproces. Helaas was dat aan de band bij Van Meines nog wel eens het geval. Ongemerkt zorgde een groot aantal kleine onderbrekingen voor een verminderde efficiëntie. Deze onderbrekingen werden bijgehouden op een kladblok en vervolgens in een Excelbestand gezet. Op basis daarvan werd er nagedacht over eventuele verbeteringen om de efficiëntie binnen het bedrijf te verbeteren.

app

De oplossing

Wij hebben de meest voorkomende onderbrekingen in kaart gebracht en deze verwerkt in een applicatie. Bij iedere werkonderbreking kan de reden hiervoor worden aangegeven. Dit staat afgebeeld in handelingen die zijn gecategoriseerd in wissel, werkvloer en storing. Een pauze is zo’n voorbeeld van een reden waarom er niet gewerkt wordt, maar een storting in de verpakkingsmachine kan ook voorkomen. Als het werk wordt hervat, dient dit in de app te worden. Aan het einde van de dag kan er een overzicht worden opgevraagd van het aantal momenten waarop er gestopt is met werken en waarom dat gebeurde. Zo kan een leidinggevende zien welke onderbrekingen hoe lang en hoe vaak zijn voorgekomen.

Het resultaat

De app wordt aangezet, zodra de productie gaat lopen. Het is de taak van de ploegleiders om de app te bedienen. Het zijn stuk voor stuk toegewijde mensen, dus er wordt goed mee omgegaan. Daarbij scheelt het enorm dat de app gebruiksvriendelijk en logisch is ingericht.

Op basis van de app, kunnen er aanpassingen worden gemaakt om de efficiëntie en productie binnen Van Meines te verhogen. Zodra ergens tijdverlies wordt geleden, wordt er nagegaan hoe dit bijgestuurd kan worden. Zo hebben is de verpakkingsmachine aangepast. Daar vlogen de vissen soms uit door de beweging van de machine. Soms stopte de productie zo’n 50 keer per dag! Er werd snel actie ondernomen en de machine werd aangepast, zodat de bakjes steviger in de lijn zitten. Nu wordt het werk bij de verpakkingsmachine zo’n 5 of 6 keer per dag onderbroken. Ook de indeling van de pauzemomenten zijn aangepast. Voorheen werd er gezamenlijk gepauzeerd, maar dit bleek toch efficiënter te kunnen. Men pauzeert nu in shifts. De shift die geen pauze heeft, werkt op een lager tempo door tot zij aan de beurt zijn.

Dankzij onze applicatie hebben de mannen bij Van Meines meer inzicht in hun werkzaamheden, waardoor er efficiënter kan worden gewerkt. Dit komt de kwaliteit van de producten ten goede en daar heeft de consument baat bij. Wil jij ook procesverbeteringen en/of automatiseringen doorvoeren? Neem dan gerust contact met ons op.