Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

SPAR university lanceert de ‘Bottle Battle’ app in samenwerking met Social Brothers en Coca-Cola in Nederland

Op een fun manier studenten tegen elkaar laten strijden voor een beter milieu? SPAR university lanceert hiervoor in samenwerking met Social Brothers en Coca-Cola in Nederland ‘de Bottle Battle’ in de SPAR university app!

De nieuwe gamification-tool Bottle Battle is ontwikkeld door Social Brothers in de SPAR university app. Studenten uit de verschillende studentensteden waar SPAR university is gevestigd, battelen vanaf maandag 6 mei acht weken lang tegen elkaar door zoveel mogelijk PET-flesjes met de app te scannen en weg te gooien in de prullenbakken op de campus. Vooral fun en het strijd-element stonden voor de partijen centraal bij het ontwikkelen van deze gamification-tool, vandaar ook het spelelement om te winnen van andere studentensteden. Daarnaast maken de studenten die meedoen aan de Bottle Battle individueel ook nog kans op toffe prijzen én sparen ze punten voor gratis koffie & thee.

Spelelement voor gedragsverandering
Mocht je je afvragen ‘vanwaar dit initiatief’, de Bottle Battle zorgt voor een vermindering van zwerfafval op de campus en stimuleert op deze manier gedragsverandering onder studenten. ‘Hoe kunnen we duurzamer omgaan met verpakkingen’ is een vraag die de formule zichzelf elke dag stelt. Hier worden duidelijke keuzes in gemaakt en dat alles wordt op een ludieke manier kenbaar gemaakt onder de doelgroep. De student is zelf grotendeels verantwoordelijk voor een schone campus en daarom is het belangrijk dat de student bewuster omgaat met verpakkingen en met name het weggooien daarvan. Een spelelement gebruiken sluit goed aan bij het positief uitlokken en werkt beter dan verbieden of opdragen, zo leer de ervaring.

"Met deze app gaan we op een ludieke manier samen voor een beter milieu"

Meer recyclen
In de Bottle Battle zijn alleen PET-flesjes scanbaar, maar waarom? Studenten maken bij de winkel van SPAR university zelf de keuze in formaat en verpakking bij het kopen van drinken. Zo is er bij de meeste vestigingen bijvoorbeeld ook de keuze om je ‘Bogo Bottle’ of herbruikbare waterfles te vullen met water bij het Join the Pipe watertappunt in de winkel. SPAR university vindt dat PET op dit moment de meest duurzame verpakkingsmethode is wanneer het op de juiste manier ingezameld en daarna gerecycled wordt. Op deze manier kunnen er weer nieuwe flesjes van gemaakt worden. Waar de app hopelijk kan helpen, is bij studenten de gewoonte creëren om hun PET-flesjes in de recyclebak te gooien, hierdoor vergroten we de kans om samen méér te recyclen. Op de juiste manier inzamelen is ontzettend belangrijk, omdat het materiaal een waardevolle grondstof vormt voor nieuwe flesjes.

Achtergrondinfo: hoe werkt de Bottle Battle in de app?
De Bottle Battle is een nieuwe functie in de SPAR university app en is ontwikkeld door ons bij Social Brothers. De app heeft inmiddels al 50.000+ downloads. Meedoen met de Bottle Battle is erg makkelijk. Open onze app, klik op de Bottle Battle en je kan gelijk beginnen met strijden tegen de andere steden! Je scant je gekochte of opgeraapte flesje (ja, it happens), je scant de QR code op de prullenbak (die een Bottle Battle sticker bevat) en gooit het flesje in de prullenbak. Alle merken en alle soorten plastic flesjes doen mee in de Battle. Hierdoor strijdt de student mee voor de stad, de stad krijgt namelijk elke keer een punt per weggegooid flesje. De vraag ‘what’s in it for me?’ is ook aanwezig als spelelement: na 10x scannen heb je een gratis koffie of thee verdiend en daarna maak je kans op mega prijzen zoals festivalkaartjes. De Bottle Battle duurt acht weken. Wij zijn nu al benieuwd welke stad gaat winnen… en welke stad er met de hoofdprijs vandoor gaat: een droomvakantie met vrienden ter waarde van 2.000 euro. Let the games begin!

Wat is Social Brothers?
Wij zijn een full service ICT-bedrijf. Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturier, campagnes en website- helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone. Wij zijn Social Brothers.

Meer weten? Neem contact op met:
Steven Ammerlaan
E-mail: steven@socialbrothers.nl
Tel: 06 20 41 39 57

Anne-Marie Slot

Anne-Marie Slot

Als content creator bij Social Brothers houd ik mij bezig met het schrijven en opmaken van teksten en blogs op de website.