Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

De ‘Social Brothers-richtlijnen’ voor het schrijven van goede website content

… cause it’s what we do

Goede content willen we allemaal op onze website. Dit zorgt ervoor dat je in contact komt (en blijft) met je doelgroep en zo blijft nadenken over wie je als bedrijf bent en waar je heen zou willen. Van ‘always on’ naar ‘always relevant’, zoals Eleni Stefanou schreef in de krant The Guardian. Content die ook daadwerkelijk relevant is, maar hoe doe je dat? Goede content schrijven is ontzettend lastig, er komen namelijk meerdere facetten aan te pas.

Gelukkig hebben wij bij Social Brothers genoeg ervaring in het schrijven van content. Onze marketing avonturiers weten wat ze doen. Hieronder vind je daarom de ‘Social Brothers-richtlijnen’ voor het schrijven van goede content op jouw website, kort en krachtig! Hier moet je beginnen voor het schrijven van goede content:

Streef altijd naar kwaliteit boven kwantiteit
Het is steeds minder belangrijk heel veel te vermelden op je website, eerder het wat is belangrijk om te vermelden: relevant zijn voor je lezer. Verplaats je ook in de lezers, wat willen zij vinden op jouw website? Relevant wil overigens niet zeggen dat het ontzettend diep en langdradig moet zijn, relevant kan ook oppervlakkig en vlot zijn.

Weet wat je design is
Mensen zijn gewoontedieren, dat betekent dat we altijd zullen gaan voor iets waar we bekend mee zijn. We zijn dol op vaste patronen in ons leven en dat geldt ook voor de content. Creëer daarom formats in je content die je bezoekers gaan herkennen en zogezegd aantrekkelijk vinden, hierdoor is de kans groter dat ze sneller zullen terugkeren en dat creëert dan weer meer verkeer, wat goed is voor je SEO.

"van always on naar always relevant"

Schrijf SEO vriendelijk
Hoog scoren in Google is belangrijk, dat weten we allemaal. Waarom zijn teksten nog zo belangrijk op je website? YouTube is ook de nieuwste vorm van ‘content’ en een foto zegt meer dan 1000 woorden – so they say. Fout! Webteksten zijn ontzettend belangrijk en wanneer je gevonden wilt worden dien je te weten waar jouw publiek naar zoekt, welke zoekwoorden gebruiken ze? Stel jezelf vragen als: wat is het doel van de pagina? Voor wie schrijf ik de pagina? Wat hoop je dat je lezer na afloop doet? Hier pas je vervolgens je teksten op aan, publiek leest niet – Google wel. Het is alleen geen wondermiddel, het is nog steeds het belangrijkste dat je een aantrekkelijk artikel schrijft.

Altijd ‘oprolbaar’ schrijven
Het belangrijkste moet bovenaan in de tekst al vermeld worden. Dus niet het ‘inleiding, kern, slot’-verhaal. Maak het je bezoekers zo makkelijk mogelijk en geef ze vrijwel meteen de juiste informatie. Als bezoeker neem je zelden de tijd alle content te lezen. Een goede tekst schrijven voor een website betekent: het nieuws moet bovenaan. Daarnaast gebruik je weinig tot geen jargon, het moet duidelijk en helder geschreven zijn.

Kort maar krachtig, maar het schrijven van goede content is en blijft lastig. Goede SEO is belangrijk, maar uiteindelijk blijft het bij het schrijven van een goed artikel wanneer je viral wilt gaan. Bij Social Brothers denken we met je mee. Contact us, it’s what we do:

E-mail: info@socialbrothers.nl
Tel: 030 737 09 02

Anne-Marie Slot

Anne-Marie Slot

Als content creator bij Social Brothers houd ik mij bezig met het schrijven en opmaken van teksten en blogs op de website.