Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

header icon

Hoe lanceer ik een voice app?

… en waarom dit de gouden tijd is voor voice!

“Goedemorgen Siri”, waarna Siri je licht aandoet op meerdere plekken in je huis, het koffiezetapparaat laat doorlopen en de thermometer naar 20 graden zet.

Dit is waar we naartoe gaan als we de experts mogen geloven. Voice search en digitale assistenten maken een ongekende groei door. De voorspelling is dan ook dat binnen een paar jaar deze ontwikkelingen een groot deel van ons dagelijks leven zullen uitmaken. Belangrijk als applicatie ontwikkelaar is dan natuurlijk ook dat je er op tijd bij moet zijn. Pas je applicaties aan op het feit dat voice search groot aan het worden is. Hoe doe je dat?

Wat is voice search?
Allereerst natuurlijk kort: wat zijn digital assistenten en wat is voice search? Iedereen heeft weleens tegen zijn of haar computer geschreeuwd (je weet dat het waar is). Welnu, binnenkort is het de bedoeling dat voice search hierop reageert. Je vertelt hardop tegen je telefoon wat je van hem wilt en vervolgens zullen de digital assistants de opdracht verwerken. Dat is in principe hoe het werkt.

Techniek wordt tegenwoordig pas door de massa geaccepteerd wanneer het zo goed werkt dat het nauwelijks tot geen moeite kost. De techniek moet vlekkeloos verlopen want niemand heeft tijd om acht keer aan Siri te vragen wat de weersvoorspelling voor vandaag is. Spraakherkenning wordt steeds beter vanwege de techniek die met de jaren verbeterd, daarom is nu de tijd om je voice app te lanceren!

"Een app die het licht aandoet in je huis, het koffiezetapparaat laat doorlopen en de thermometer naar 20 graden zet. Dat is de toekomst"

Voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk, je maakt een voice applicatie natuurlijk vanuit een bepaalde doelstelling. Deze doelstelling kan je vervolgens vertalen naar een communicatieplan, deze moet dan helder krijgen binnen welke doelgroep jij je app van promoten. Een goede press kit samenstellen is ook van belang, zodat je de media goed kan overtuigen waarom ze over jouw voice applicatie moeten schrijven.

Hoe lanceer ik een voice app?
Meer dan 89% van de Nederlandse bevolking heeft een smartphone waarop voice mogelijk is. Dit is natuurlijk de eerste voorwaarde waaraan je dient te voldoen wanneer je een applicatie wilt installeren met voice functies, het aantal van deze smartphones neemt ook nog eens flink toe.

Google is degene die de Voice App uiteindelijk dient goed te keuren en dat is  een behoorlijk strenge jury. Er zijn nogal wat dingen waar jouw app aan moet voldoen. Als Social Brothers hebben we de nodige ervaring in het ontwikkelen van voice apps. Wij zijn ook de slechtste niet en willen deze ervaring best met jou delen!

Hierbij onze vijf gouden tips:

  1. Vanuit Google wordt verplicht dat je gebruik maakt van een ‘transaction API’ wanneer je in je applicatie bijvoorbeeld reserveringen wilt kunnen maken. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren hebt geregeld zodat Google je app hier niet op kan afrekenen, dat scheelt heel wat tijd.
  2. Zorg dat de Privacy Policy van je applicatie, wordt aangeboden in de talen van de landen waar je de app aanbiedt. Zorg dat je dit al tackelt voordat je de applicatie lanceert.
  3. De microfoon van je voice assistant dien je te ‘sluiten’ zodra er geen verdere acties vanuit de assistant worden verwacht. Op deze manier voorkom je gekke situaties met de voice assistant.
  4. Dan een technische tip: wanneer je inline editor gebruikt om je webhooks te maken, moet je ervoor zorgen dat je packages up to date zijn. Dit kan je vinden in het tabblad: package json. Het probleem is namelijk, dat de errors die je krijgt wanneer je deze update niet hebt, niet te plaatsen zullen zijn en met vage erros kan je natuurlijk niet veel wanneer je het dient te verbeteren.
  5. En last but not least: Voor je het project begint, is het handig een conversatie flow te creëren van hoe het gesprek zou kunnen verlopen met de digital agent. Wij hebben hieronder een voorbeeld gecreëerd van hoe een digital flow eruit kan komen te zien:

 

Kom je er toch niet helemaal uit of wil je meer weten over het gebruik en ontwikkelen van een voice applicatie? Neem dan contact met ons op, Social Brothers denkt met je mee. It’s what we do:

E-mail: info@socialbrothers.nl
Tel: 030 737 09 02

Anne-Marie Slot

Anne-Marie Slot

Als content creator bij Social Brothers houd ik mij bezig met het schrijven en opmaken van teksten en blogs op de website.