Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

header icon

Toïne: Van Iran naar de Maliebaan

De nauwlettende social media-volger van Social Brothers kan het niet ontgaan zijn: wij zijn een projectmanager rijker in de persoon van Toïne Haverkamp. Wie is Toïne, wat heeft zijn studie Rechten met projectmanagement te maken en wat deed hij een tijdje geleden in Iran? In het kader van transparantie nemen wij zijn verleden en toekomst met hem door.

Toine Haverkamp rijbewijs
Je hebt deze week jouw rijbewijs gehaald, waar ben je straks allemaal te vinden?

Voornamelijk de regio Rotterdam waar veel van onze klanten zitten. Ik heb zelf geen auto, dus ga ik de prachtig bestickerde DS3 gebruiken om onze klanten in Nederland te bezoeken. Ik ben niet zo goed in routes en navigatie, maar met een goed navigatiesysteem kom ik een heel eind.

En wat ga je dan doen?

Vooral heel veel zweten, goed opletten, links en rechts kijken en als ik bij de klant ben gaat het vooral om het vertalen van de wens van de opdrachtgever naar onze mannen en vrouwen op kantoor. Wij zijn nu met een mooi project bezig voor de Eendracht, dat is een zeilschip met een maatschappelijk belang. Daar bouwen wij een nieuwe website voor, maar ook een nieuw CRM-systeem.

De zakelijke gegevens: hoe oud ben je, welke opleiding heb je gedaan, waar kom je vandaan en wat is je favoriete kleur?

Ik ben 27 jaar, ik heb Rechten gestudeerd met een master Intellectueel Eigendom op zak. Mijn favoriete kleur is rood. Dat is de kleur van passie, zoals je wellicht weet.

Hoe ga je ooit van een studie Rechten naar projectmanagement bij Social Brothers?

Ik had een goede bachelorscriptie geschreven die ook is gepubliceerd. Daardoor kon ik al proeven aan de corporate wereld, maar het formele stond mij niet aan. Na mijn afstuderen heb ik veel gereisd. Tussen mijn bachelor en mijn master ben ik naar Azië gegaan om een documentaire te maken over backpacken. Vervolgens heb ik in Boedapest “gestudeerd” en mijn scriptie geschreven. Daarna ben ik naar Iran gegaan om vervolgens terug te keren naar Nederland en om stage te lopen in Amsterdam. Na mijn stage ben ik naar Colombia en Berlijn gegaan en daarna vond ik het toch wel tijd voor een echte baan.

Toine Haverkamp documentaire
Toine Haverkamp aan het werk bij Social Brothers
Hoe ging dat proces?

Ik vroeg mij af: wat lijkt mij een leuke baan? Mijn vereiste was dat ik graag met mensen wilde werken en in een jonge omgeving. Ik besefte dat ik creatief moest zijn in het zoeken naar een leuke baan om niet bij de standaard Indeed vacatures terecht te komen. In plaats van Indeed keek ik via Google Maps of er toffe bedrijven in de buurt waren. Social Brothers kwam daaruit als bedrijf waar ik met mensen kan werken in een soms hectische omgeving. Na een pittige sollicitatieprocedure ben ik bij de club gekomen.

Mooie verhalen, maar wat kom je bij Social Brothers doen?

Het bedrijf begon op de zolderkamer van Rob en Steven en het wordt nu steeds meer een professionele organisatie. Ik wil een beetje orde in de gezellige chaos scheppen en bijdragen aan die professionalisering. Op die manier kan Social Brothers groeien. Het is hard werken, maar ik werk in een dynamische omgeving en besef dat het werkende leven ook leuk kan zijn.

Dan de vraag die iedereen bezighoudt: komt er een vervolg op de nationale hitjes ‘Vakantieliefde’ en ‘Wat Ik Bedoel’?

Dat staat niet direct gepland, maar mijn manager Willem van Schijndel (voormalig manager van o.a. Guus Meeuwis) wil wel weer afspreken voor een vervolg. Misschien is het wel leuk om te kijken of er nog iets in zit, na de airplay die ik heb gehad op Radio 2. Wie weet!

Lennart Boele

Lennart Boele

Marketing Avonturier
Marketing Avonturier | Presenter | Social Media enthousiasteling
Lennart Boele
Lennart Boele