Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Waar we trots op zijn

Benieuwd waar wij eerder aan gewerkt hebben? Wij zijn ontzettend trots op onze breed georentieerde projecten en laten ze dan ook dolgraag zien. Van een luxe meubelfabrikant (LINTELOO) tot een netwerkorganisatie in de haven van Rotterdam (iTanks).
Ontdek onze opdrachtgevers én opdrachten hiernaast.

Neem contact op

header icon

Onze Facebook livestream – Succes of matige poging?

Donderdag 18 mei organiseerden wij een Facebook livestream over de toekomst en de praktische toepassingen van de HoloLens. Waarom stonden wij ruim 50 minuten voor een camera en wat hadden wij te vertellen?

De uitdaging

In augustus 2015 werd de livestreaming-functie al door Facebook geïntroduceerd voor een exclusief groepje gebruikers. In 2016 werd de functionaliteit beschikbaar voor een groter publiek en in 2017 kan je er niet meer omheen. Wat er zo mooi aan is? Het gaat vaak om rauwe content, maar nog belangrijker, om actuele content waar niet tot weinig aan gesleuteld is. Tegelijkertijd zien wij dat veel bedrijven in traditionele sectoren angstig zijn tegenover deze vorm van video. Onze uitdaging is tweeledig: enerzijds een groter publiek met de HoloLens kennis laten maken en anderzijds om te laten zien wat een mogelijkheid is met livestreaming.

Livestream Facebook
De oplossing

Bijkomend voordeel van livestreaming op Facebook is dat de video bij een grote groep connecties of volgers bovenaan in de tijdlijn komt te staan. De kans op bereik is dus groter dan bij welke andere vorm van content dan ook. Om 19.30 uur gingen wij live met een team van vijf man. Twee presentatoren, onze HoloLens developer, de regisseur en de man die de social media in de gaten houdt. Van tevoren was het zaak om aandacht te krijgen voor de livestream. Dit deden wij door ruim op tijd op social media aan te kondigen dat er een livestream aan ging komen. Op het moment van lancering werd eerst nog een kleine drie minuten afgeteld om betrokkenen de tijd te geven om klaar te zitten. Vervolgens was het moment daar: een korte introductie, een vraaggesprek over de toepassingen en de toekomst van de HoloLens om vervolgens vanuit de HoloLens zelf te livestreamen. Een social livestream zou niet social zijn zonder interactie. Als afsluiter hielden wij dus een Q&A waarbij kijkers vragen konden stellen aan het team.

Het resultaat

Dankzij een strak (maar niet te uitgebreid) draaiboek konden wij onze kijkers ruim 50 minuten voorzien van alle informatie over de HoloLens. Het resultaat? In tijden van (big) data-marketing zeggen cijfers meer dan woorden:

  • Bereik van de video: 2.967
  • Unieke kijkers: 781
  • Betrokkenheid bij de livestream: 169 (likes/reacties/deelacties)
  • Totaal aantal likes: 83
  • Totaal aantal reacties: 32

Facebook is daarbij voor ons de ideale speeltuin. Business-to-business is het niet direct gericht op het genereren van leads, maar het is een mooi kanaal om nieuwe functionaliteit uit te proberen voor klanten. Daarnaast dient het als kijkje achter de schermen. Het aantal Facebook-volgers mag altijd omhoog, maar tegelijkertijd is het beperkte aantal pagina-likes interessant wanneer wij kijken naar het behaalde bereik.

Wij zitten net onder de 400 likes en hebben toch een bereik behaald van ruim 2.900 personen. Tel daarbij op dat dit heeft gezorgd voor 781 unieke kijkers. Verder werd de interactie met name tijdens de Q&A steeds beter, met interessante vragen uit het publiek.

We zijn live! Bekijk nu onze livestream over de mogelijkheden van de Hololens en mixed reality. Link in bio!

A post shared by Social Brothers (@socialbrothers) on

Wij kunnen spreken van een geslaagde pilot en wij onderzoeken nu de mogelijkheden voor een verdere uitrol. Welke mogelijkheden zie jij voor jouw bedrijf of sector en welke livestream moeten wij de volgende keer doen?

Oja, hadden wij al gezegd dat je de volledige livestream terug kunt kijken? Nu dan: kijk livestream terug!