15 aug 2022

Samen met Public Agency de romeinse tijd tot leven laten komen

❤️ Project
9 min. leestijd

Alle wegen leiden naar Rome! Zo ook het project wat wij samen zijn aangegaan met Public Agency. En niet zomaar Rome, wij hebben het over het Rome helemaal terug in de tijd van de oude Romeinen. Public Agency is een onafhankelijk contentproductie bureau voor film en video. Samen met hun producenten, schrijvers, regisseurs en creatievelingen weten zij jouw project tot leven te laten komen. Public Agency heeft ons gevraagd om mee te helpen bij een groot VR project voor het … museum in Engeland. Public Agency levert de beelden, wij leveren een levensechte VR experience!

In deze case

  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Facts & figures
Public agency laptop

Testen, testen & nog eens testen…

Oplossing

Voor dit project kunnen we heel duidelijk zijn. De oplossing? Testen, testen en je raadt het al… nog meer testen! Grote precisie is nodig om een VR ervaring levensecht te laten voelen. 

De vijf filmpjes aangeleverd door Public Agency zijn van hoge kwaliteit waardoor dit  grote bestanden zijn hebben. Om de app niet te vertragen, hebben wij ervoor gekozen om deze filmpjes als losse bestanden op de VR headset te programmeren. 

Echter, werden de filmpjes hierdoor een paar seconde vertraagd. Om de vier componenten (video, geluid, voice-over en ondertiteling) gelijk te krijgen, moest er op de milliseconde getest worden. Om de juiste taal te kunnen instellen heeft ons team een richter in het centrum van de visie geïnstalleerd. Wanneer gebruikers hun visie richten op de juiste button in het beginscherm stellen zij de ondertiteling in. Deze buttons verdwijnen nadat je een taalkeuze hebt gemaakt zodat gebruikers volledig kunnen genieten van de VR experience.

Facts & figures

  • Complete VR experience met 360 graden view 
  • Ondertiteling in 7 talen + voor slechthorenden
  • Op de milliseconde getest
Public Agency laptop

Geïnspireerd? De volgende onderwerpen zijn aanbod gekomen

DevelopmentDigitoegankelijkheidOnline MarketingSEASEOStrategyUX Design
Toon alle inspiratie