Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

Graphic Designer Remco aan het woord

Als grafisch ontwerper geef je vorm aan communicatie door middel van tekst en beeld. Dat kan via ieder gewenst medium: digitaal, als object, gedrukt, als concept of combinaties hiervan. Remco van der Niet is onze nieuwe aanwinst voor het design-team! Maar wie is Remco eigenlijk?

Dus Remco, spill the tea.
Hi, ja – ik ben dus Remco, ik ben begonnen op het ROC Landstede met de opleiding ‘Graphic Design’. Na het afronden van deze opleiding heb ik gekozen om mijzelf te verbreden en daarom gekozen voor de opleiding ‘Digitale Media en Communicatie’ aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens verschillende stages ben ik terecht gekomen bij o.a. drukkerijen, reclamebureaus en filmproductiebedrijven. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar het verbeteren van de klantervaring en het aannemen van het ambassadeursschap bij een surfschool.

Door mijn grote interesse in media heb ik o.a. ervaring met drukwerk, webdesign, service design, animatie, film en video. In het verleden heb ik gewerkt als Graphic Designer bij kampeerwereld.nl en telstarsurf.nl. Ook heb ik een tijd mogen werken op Curaçao als graphic designer/editor bij Caribbean Legacy.

Hoe ben je bij Social Brothers gekomen?
Ik ben bekend geraakt met het bedrijf door een oud studiegenoot en nu dus collega; Thom Staal. Hij vertelde mij over een beschikbare functie als designer bij Social Brothers. Wat mij vooral aanspreekt is het jonge team waarin iedereen enorm gedreven is en het beste resultaat probeert te halen en de gezellige sfeer bij ons op kantoor vanwege die gezamenlijke drive.

Welke talenten kom je meebrengen?
Het maken van goede en vooral functionele ontwerpen die klanten van onze klanten blij maken, is iets wat ik vooral goed kan vertalen, al zeg ik het zelf. Door mijn brede kennis van verschillende programma’s en media dankzij de ervaring die ik heb opgedaan, kan ik snel schakelen. Daarnaast heb ik het doel om mijzelf iedere dag te ontwikkelen en te verbeteren. Nog lang niet uitgeleerd dus! 

Hoe ziet een dag als graphic designer bij Social Brothers eruit?
Een dag als graphic designer begint met het vertalen van de wensen van de klant, naar de dingen die de klant ook daadwerkelijk nodig heeft. Dit vooral door na te denken over wat de uiteindelijke klant van onze klant wilt. Wanneer dat duidelijk is, gaan wij aan de slag met het wireframen van het ontwerp. Eigenlijk het skelet van hoe een website of app eruit moet komen te zien. Hier wordt vooral nagedacht over de functionaliteiten en niet op het uiterlijk. Wanneer het klaar is om een ontwerp te gaan maken, kijken we goed naar de huidige huisstijl van de klant en als zij deze niet hebben, gaan wij deze voor hen ontwikkelen. Dat doen we door inspiratie op te doen op websites als Dribbble, Behance en Pinterest. Meestal is de dag al om voordat we bij dit punt komen. Jammer genoeg hebben we maar 24 uur in een dag zitten. Never a dull moment dus als Graphic Designer!

Waar ben je in je carrière tot nu toe het meest trots op?
Het ontwikkelen van een interne campagne voor de Heineken Company die de hele wereld is overgegaan. Moet zeggen dat ik daar wel erg trots op ben, het was ook ontzettend leerzaam om voor zo’n groot bedrijf een campagne te maken. Je leert dan echt werken onder tijdsdruk en toch precies te blijven, maar ook omgaan met feedback.

Contact:
Remco van der Niet
email: remco@socialbrothers.nl
Tel: 0623447070

Anne-Marie Slot

Anne-Marie Slot

Als content creator bij Social Brothers houd ik mij bezig met het schrijven en opmaken van teksten en blogs op de website.
Anne-Marie Slot

Laatste berichten doorAnne-Marie Slot (Bekijk Alle)