Wat we doen

Ons team bestaat uit stuk voor stuk gedreven en enthousiaste young professionals. Voor ieder vraagstuk hebben wij de specialist, marketing avonturiers voor creatieve uitingen en campagnes en website helden voor een prachtige volledig responsieve website of webshop. Wil je liever opvallen met een unieke app voor een evenement of een bedrijfsgame? Onze app nerds bouwen de mooiste apps, perfect werkend op iedere tablet en smartphone.

Neem contact op

header icon

2017: Het jaar van videomarketing

Wanneer je alle trendrapporten voor het komende jaar analyseert vallen meerdere dingen op, waaronder het telkens terugkeren van video. Video gaat definitief doorbreken in de marketingmix van elk serieus ondernemende organisatie. Tijd om eens te kijken hoe dat eruit ziet. Ironisch genoeg doen wij dat dit keer in een stuk geschreven tekst.

geschiedenis van video
18e eeuw

We gaan niet de gehele geschiedenis van film en video tot in detail behandelen, maar het is wel interessant om te weten dat men vanaf het einde van de 18e eeuw al serieus bezig was met video ontwikkeling. Met de snelheid van huidige innovaties is het gek dat iets als video zo lang nodig heeft om voor de zakelijke wereld echt tot bloei te komen. Denk bijvoorbeeld aan Virtual Reality, dit werd ontwikkeld binnen een niche, maar is inmiddels zo groot dat zowel de consument als bedrijven ermee aan de slag gaan. Video is daarin een ander verhaal. De consument vlogt erop los, maar bedrijven blijven hierin achter en dan met name in de business-to-business categorie. Hoe dat komt? Video was jarenlang een passief medium. Met een groot budget kon je op televisie adverteren en met een beetje geluk kon je bij toenemende bedrijfsprestaties concluderen dat de advertentieperiode zinvol en succesvol was geweest. Vandaag de dag is dat anders.

De ontwikkelingen

Waar de productie en het uitzenden van een commercial op Nederlandse televisie tonnen kan kosten, kan je morgen een camera kopen van €400, overmorgen een video schieten, de dag erna de boel bewerken en diezelfde dag nog een video publiceren op de gratis social media kanalen. Al met al dus een video met beperkte kosten en beperkte tijd. Natuurlijk blijft het zo dat je moet investeren voor kwaliteit en kun je er beter iets meer geld en tijd voor uittrekken, maar de mogelijkheden voor laagdrempelige kwaliteit zijn er. Welke diensten zijn nu beschikbaar voor het delen van videocontent?

 • YouTube – 330 miljoen dagelijkse gebruikers
 • Vimeo – 124 miljoen dagelijkse gebruikers
 • Facebook Video – 8 miljard dagelijkse views
 • Instagram – 150 miljoen dagelijkse gebruikers
 • Snapchat – 158 miljoen dagelijkse gebruikers
social media video
360 graden video Facebook

Afhankelijk van de content bepaal je welk kanaal nodig is om jouw doelgroep te bereiken, maar wat zijn dan de recente ontwikkelingen?

Vooral die laatste ontwikkeling is tekenend voor video anno 2017. Giel de Winter van het populaire YouTube-kanaal StukTV zei vorig jaar in het NRC: “waarom zou je tv maken als je YouTube hebt?” Ook Mark Zuckerberg is overtuigd van bewegende visuele content: “binnen vijf jaar is de meeste content op Facebook video”.

De mogelijkheden

Wat moet je hier nu mee? Niet elk bedrijf lijkt in eerste instantie geschikt voor spetterende, goed gemonteerde en provocerende YouTube-video’s die na verloop van tijd miljoenen views op moet gaan leveren. Nog niet zo lang geleden gingen social media richtlijnen voornamelijk over het gebruiken van foto’s in publicaties. Vandaag de dag wordt video geadviseerd omdat het nu eenmaal makkelijker is om een video te kijken dan om een stuk tekst te lezen, hoe waardevol dit ook kan zijn. Volgens ons ligt de kracht in de combinatie. Door tekstuele meerwaarde te bieden, blijf je voor een ouder publiek relevant en zorg je voor indexatie in zoekmachines. Voor willekeurige bedrijven/sectoren kun je denken aan de volgende insteken:

 • Het livestreamen van een evenement
 • Q&A-sessie over jouw product of dienst
 • Interview met medewerkers voor een kijkje achter de schermen
 • (Originele) promotievideo voor een nieuw product/nieuwe dienst
 • Instructievideo over het gebruik van een product
 • Kennisdeling via een video (in plaats van een blog)

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de implementatie van bovenstaande ideeën kan een drempel zijn. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en de uitvoer ervan! Kom langs voor een bak koffie (hoewel een videochat natuurlijk ook kan)!

Lennart Boele

Lennart Boele

Marketing Avonturier
Marketing Avonturier | Presenter | Social Media enthousiasteling
Lennart Boele
Lennart Boele